honden kussen

De leukste benchkussens voor je viervoeter

Bij de aankoop van een goed benchkussen in het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Daarom een aantal tips voor het kopen benchkussens.

 

Kwaliteit en vulling van het hondenkussen

Vraag jezelf af of de gebruikte stof van de buitenhoes sterk genoeg is. Deze zijn bevestigd aan de naden. Let er goed op dat deze goed zijn afgewerkt. De vulling is erg belangrijk voor een goed hondenkussen. Dit is afhankelijk van de grootte en het gewicht van je hond. Vaak is het zo dat grote honden een dikker kussen prettiger vinden. Kleinere honden zijn lichter van gewicht en liggen dan ook vaker op een kussen dat wat zachter is. De meeste hondenkussens kun je uitwassen. Dit is dan ook een onderdeel waar je op moet letten, soms kan ook je hond een ongelukje krijgen of is de geur na een lange boswandeling in de hoes getrokken. Het is dan ook fijn als je deze dan kunt uitwassen.

 

Maat van hondenkussens

Zorg ervoor dat je een maat kiest die aan sluit bij het formaat dat je hond heeft als hij volwassen is. Het is wellicht overbodig om steeds een groter kussen te kopen. Binnen no-time is je pup volwassen en dan zou je een aantal manden/ hondenkussens verder kunnen zijn! Houdt er rekening mee dat over het algemeen de reutjes iets groter zijn dan de teefjes. Kijk ook of het kussen lang genoeg is als je hond languit ligt. De meeste honden liggen een beetje opgerold maar ze vinden het ook fijn om soms te strekken of languit te liggen.

 

Soort stof

Dit is afhankelijk van de locatie van het kussen. Als je dit in de woonkamer wilt gaan leggen moet je misschien meer gaan kijken of het wel ‘staat’ in je omgeving. Een zacht en warm kussen is dan misschien wat beter. Dit is natuurlijk afhankelijk van je huisstijl. Als je hond veel buiten is kun je wellicht beter kijken naar all weater stof. Dit kun je erg gemakkelijk met een natte doek afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën