Een nieuwe tuin dankzij deze bespaartips!

Ondanks de zomer alweer voorbij is zijn we alweer druk aan het fantaseren over hoe we onze tuin aankomende zomer gaan inrichten. Is het dan eindelijk tijd voor een nieuwe lounge set, of gaan we gewoon heel de tuin aanpakken. Helaas kost dit ons ontzettend veel geld. Dus hier onder een aantal bespaar tips die je zeker in je achterhoofd moet houden.

2e hands
Of het nu om stenen, een schutting of tuin attributen gaat. Tweedehands is altijd een goed idee als je wil besparen. Heel veel dingen kunnen namelijk echt wel een tweede krijgen doormiddel van een likje verf. Oude tegels zijn vaak gratis, en kunnen je tuin al snel een hele andere look geven. Ook oude planten bakken doen wonderen. Het enige waar je dan nog in hoeft te investeren zijn de planten zelf. Ook oude tuinmeubelen hebben na een opknapbeurt al gelijk een andere uitstraling. Ga dus alvast op onderzoek uit naar potentiële pronkstukken voor je tuin.

Zelf zaaien
Zaadjes zijn veel goedkoper dan planten dus waarom niet zelf zaaiend? En het leukste is je kunt alvast beginnen. Begin met verschillende plantjes binnen. Op deze manier kunnen ze al uitgroeien terwijl het buiten veel te koud voor ze is. Wanneer de zon weer doorkomst kun je deze alweer uit planten en zal je binnen no time wat meer kleur in je tuin krijgen.

Zelf maken.
Ook is het mogelijk om van andere materialen je tuinmeubelen of plantenbakken zelf te maken. Denk voornamelijk aan pallets. Met pallets kun je alles, naast moderne hippe plantenbakken is het ook een perfect materiaal om tuinmeubelen van te maken. En tegenwoordig heb je zelfs speciale palletkussens die de palletbankjes nog comfortabeler maken. En ze worden zelfs op maat gemaakt. Wil je nou ook palletkussens bestellen, neem dan een kijkje bij de tuinkussengigant.

Vermeerderen
Heb je nu al een tuin met een aantal planten, maar wil je gewoon nog meer planten in je tuin? Een heel groot aantal planten kun je na drie jaar vermeerderen door ze in stukken te delen. We geven wel als tip mee om dit niet in een keer met alle vaste planten doen want anders mislukt het gegarandeerd.

Neem ook een kijkje op de website, voor de kortingscode op uw online aankopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën