Een streamingdienst voor het hele gezin? Hier moet je op letten!

Tegenwoordig kijkt bijna niemand meer tv op de ouderwetse manier, maar maken we bijna allemaal gebruik van streamingdiensten als Canalplus. Als je een groot gezin hebt waar iedereen verschillende eisen heeft, kan het lastig zijn om de juiste dienst te kiezen. We helpen je in dit artikel op weg.

Aanbod voor iedereen

Binnen het gezin heb je te maken met verschillende genders en leeftijden. Iedereen wil graag andere programma’s zien. Kies daarom een dienst met een breed aanbod. Van films, tot series, tot docu’s tot, als dat nodig is, een ruim aanbod aan kinderprogramma’s. Zodat iedereen in zijn eigen smaak voorzien is.

Afgeschermde modus

Veel streamingdiensten bieden een afgeschermde modus aan voor kinderen, waar de kinderprogramma’s bovenaan staan en schokkende films en series met bijvoorbeeld veel geweld niet te bekijken zijn. Heel handig, want zo kun jij je kinderen zorgeloos de tablet geven, zonder bang te zijn dat ze per ongeluk een slasher aan zetten en de komende week niet slapen.

Meerdere profielen

Omdat iedereen graag andere dingen kijkt is het fijn als je meerdere profielen aan kunt maken, met verschillende kijklijsten en verschillende aanbevelingen. Zeker als je een groot gezin hebt is het handig om even bij de dienst te checken hoe veel verschillende profielen je aan kan maken.

Tegelijk kijken

Daarnaast is het ook prettig om de mogelijkheid te hebben om met meerdere mensen tegelijk te kijken. Wat oudere kinderen gaan vaak liever zelf op hun kamer iets kijken dan beneden in de woonkamer meedoen met de ouders. Check daarom even bij de voorwaarden van de dienst met hoeveel mensen je tegelijk kan kijken.

Uitwonende kinderen?

Streamingdiensten willen voorkomen dat te veel mensen van hetzelfde abonnement profiteren. Daarom zitten er vaak allerlei restricties aan jouw abonnement. Logisch natuurlijk! Heb jij uitwonenende kinderen die van hetzelfde abonnement willen kunnen profiteren? Sommige streamingdiensten hebben restricties op het Wifi-netwerk waarop je bij de streamingdienst moet inloggen. Dit is natuurlijk niet heel handig als jouw kind ergens anders woont. Ga daarom op zoek naar een dienst die deze restrictie niet heeft.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën