Te gast op een bruiloft? Hier moet je aan denken!

Een bruiloft is natuurlijk een fantastisch moment. Niet alleen voor het huwelijkspaar, maar ook voor alle aanwezigen. Hoe fijn is het om in deze tijden ook gewoon de liefde te vieren of het feit dat de familie nog wat verder wordt uitgebreid? Als gast op een bruiloft denk je misschien dat je enkel achterover kunt leunen of juist lekker los kunt gaan op de dansvloer, maar misschien wordt er nog wel meer van je verwacht. Er komt namelijk best wat kijken bij zo’n bruiloft. In dit artikel geven we enkele tips om zo goed mogelijk aan de wensen van het aanstaande bruidspaar te voldoen. 

Laat tijdig weten of je komt 


Zodra je de uitnodiging ontvangt lijkt het misschien vanzelfsprekend om ook te komen. Toch is dat om welke reden dan ook niet altijd mogelijk. Het is fijn voor het bruidspaar om te weten hoe groot de groep zal zijn. Ook in verband met bijvoorbeeld eten of het inslaan van drinken. Laat daarom tijdig weten of je komt. 

Bewaar de uitnodiging op een goede plek. Je wilt deze niet verliezen en uiteindelijk niet meer weten op welk adres je moet zijn. Het bruidspaar hiervoor storen op de dag zelf is ook geen goed idee. Zorg er daarom voor dat je de uitnodiging altijd op een veilige plek bewaard, zodat je deze weer gemakkelijk terug kunt vinden. 

Lukt het je niet om te komen? Maar wil je wel graag iets van jezelf laten horen op de huwelijksdag? Dan is een huwelijkscadeau versturen natuurlijk ook altijd een goed idee. Zo laat je weten dat je er in gedachten bij bent. 

Houd rekening met de specifieke wensen van het bruidspaar 


Op sommige bruiloften zijn er specifieke wensen die ook kenbaar worden gemaakt in de uitnodiging. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een bepaalde kleur of een cadeau-idee. Het is goed om hier rekening mee te houden. Bovendien voorkomt dit ook dat je straks uit de toon valt. Als iedereen bijvoorbeeld paarse accenten draagt, dan is het heel vervelend als jij dit niet doet. 

Let ook op de dresscode. Sommige bruiloften zijn zeer casual en zal de bruidspaar het prima vinden als jij in een gewone jeans of simpel jurkje op de bruiloft verschijnt. Je ziet ook vaak genoeg zeer luxe bruiloften. Dan wil je natuurlijk niet zwaar underdressed op het feest verschijnen. 

Voor wie geldt de uitnodiging? 


Is er een kaart verstuurd ter uitnodiging voor de bruiloft? Let dan goed op aan wie deze uitnodiging is gericht en vraag dit eventueel na als je het niet zeker weet. Op sommige bruiloften is het bijvoorbeeld niet wenselijk als ook kleine kinderen of je partner mee komen. Het is goed om dit van tevoren te weten en dit ook te respecteren. 

Op de kaart zie je ook vaak staan op welke tijden jij mag komen. Bij zeer grote bruiloften wordt vaak gezien dat er zogenaamde dag- en avondgasten zijn. De avondgasten zijn er enkel tijdens de ceremonie en de dag-gasten maken ook de ceremonie en eventuele andere activiteiten mee. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën