Vijf bijzonderheden over wijn in 2022

Een goed glas wijn bij het eten is een eeuwenoude traditie. Met zoveel geschiedenis en wetenschap in één drankje, zijn er veel bijzonderheden over wijn te vertellen. Ben je benieuwd welke feiten erover wijn bestaan? Lees in dit artikel de vijf bijzonderheden over wijn in 2022, zodat jij tijdens een volgende verjaardag een echte sommelier bent!

 

  • Een glas rode wijn is gezond

Iedere dag een glas rode wijn, verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgen de antioxidanten dat de kans op diabetes type 2 wordt verlaagd. Ook de tannines die in wijn zitten, zorgen voor een positief effect op je gezondheid. Uiteraard is zitten er ook negatieve effecten aan het drinken van rode wijn. Het drinken van wijn voor het slapen zorgt niet voor ontspanning, maar juist voor een minder diepe slaap. Zorg daarom dat je altijd met mate en niet op ongewenste momenten drinkt. 

  • Zo combineer je wijn bij een gerecht

Zware gerechten worden over het algemeen gecombineerd met vollere wijnen. Een stuk rood vlees, gaat goed samen met een glas rode wijn. Lichte gerechten combineer je daarentegen juist met lichte wijnen. Kip en visgerechten gaan goed samen met witte wijnen. Het dessert vul je tot slot het beste aan met een zoete wijn.

  • Het proosten met glazen stamt af uit Rome

Het proosten met glazen, voordat je een glas wijn drinkt, stamt af uit het oude Rome. Deze traditie werd gehouden om ervoor te zorgen dat er niemand vergiftigd werd. Door de glazen tegen elkaar aan te klinken, stroomde er wijn in de andere glazen, en werd er daarmee verzekerd dat niemand kwaad in de zin had. De traditie komt officieel zelfs nog eerder uit het oude Griekenland. In die tijd was het gewoonlijk dat de gastheer eerst zelf uit de wijnbeker dronk, om te laten zien dat hij niemand wilde vergiftigen. 

  • De smaak van wijn blijft beter in een wijnkast

We bewaren vaak genoeg een goede fles wijn in de keuken of koelkast, maar wist je dat de meeste flessen daar geen baat bij hebben? Als wijnliefhebber bewaar je goede flessen wijn het beste in een wijnkast. Via een wijnkastenshop is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor een wijnklimaatkast inbouw installatie. Dit systeem zorgt voor een optimale conditie, zodat de wijn zo lang mogelijk goed blijft.

  • Oude wijn smaakt niet altijd beter

Een kwalitatief goede en dure wijn, wordt met de jaren steeds beter. Een goedkope fles wijn wordt echter niet met de jaren beter. Het ligt er dus maar net aan wat voor soort wijn je in handen hebt. Over het algemeen hebben alleen de beste wijnen de eigenschap om met de jaren steeds lekkerder te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën