Weer aan het werk, maar welke tas heb je nodig?

Half Nederland is inmiddels weer aan het werk na een heerlijke zomervakantie. Misschien begin jij ook binnenkort. In dat geval is het prettig om je goed voor te bereiden op die allereerste werkdag na de vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk en maakt de overgang van vakantie naar werken een stuk makkelijker. Kijk bijvoorbeeld goed naar de dingen die je nog nieuw moet kopen. Bijvoorbeeld je werktas. Die is na enkele jaren meestal wel aan vervanging toe.

Dan rijst toch het volgende dilemma: voor welke tas kies je? In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Vervoersmiddel

Bedenk goed hoe je elke dag naar het werk reist. Reis je met de auto? Dan maakt draagcomfort weinig uit. Je zult de tas enkel gebruiken voor een klein stukje naar je werkplek. In dat geval is een simpele grote handtas al prima. Reis je echter met het openbaar vervoer of ga je naar het werk op de fiets? Dan is een comfortabele rugzak met een hoog draagcomfort veel prettiger. Wanneer je langere tijd met de tas moet lopen, is het prettig dat deze makkelijk en veilig te dragen is. Kies dan in elk geval voor een draagband of rugzak zodat je deze niet zelf de hele weg vast moet houden. Op de fiets kan het ook fijn zijn als je de tas onder je snelbinders kunt binden of dat deze in de fietstas past.

Functie van de tas

Dan is het ook nog belangrijk om te weten waar je de tas precies voor gaat gebruiken. Dit verschilt per werk. Bij de ene werkgever heb je eigenlijk niet meer nodig dan een notitieblok en extra pennen, terwijl je bij de andere werkgever ook je laptop en veel papieren mee moet zeulen. Als je weet wat je nodig hebt, is het ook gemakkelijker om de juiste tas te vinden.

Moet je een laptop vervoeren naar je werk? Kies dan altijd voor een kwalitatieve laptoptas. Zo zorg je ervoor dat je laptop altijd veilig op het werk aan zal komen. Houd er ook rekening mee dat je soms in weer en wind naar buiten moet. Een waterdichte laptoptas is dan ook van essentieel belang.

Zodra je weet wat je moet vervoeren, wordt het ook tijd om het formaat van de tas te bepalen. Dat is nu een stuk gemakkelijker. Het is belangrijk dat je alles met gemak kunt vervoeren, maar ook dat deze zeker niet al te groot of te klein is. Bedenk dus goed welke maat de tas minimaal moet zijn.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk wil het oog ook wat. Het is niet voor niets dat vrouwen meestal meer dan één handtas hebben. Een tas kan je gehele uitstraling bepalen. Daarom is het belangrijk om voor een werktas te kiezen die niet alleen stijlvol is, maar ook nog eens eigenlijk bij elke outfit zal passen. Kies daarom voor een egale kleur als de basis en pak eventueel wat extra uit met de vorm. Gelukkig zijn werktassen tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er is er dus altijd wel één die bij jou past

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën