De verschillende variaties op zonwering met zuignap

Met de zomer in het vooruitzicht kunnen we binnenkort weer genieten van de warme zonnestralen. Hoewel dit vaak als prettig wordt ervaren, kan de hitte soms ook vervelend worden wanneer deze de temperatuur in huis flink doet stijgen en slapeloze nachten veroorzaakt. Gelukkig biedt zonwering de oplossing. Als je een beperkt budget hebt, kun je kiezen voor zonwerend screen met zuignappen. Deze zonneschermen worden op maat gemaakt en kun je gemakkelijk zelf bevestigen door middel van zuignappen op het raam.

Welke vorm past bij jou?

Er zijn verschillende soorten zonwering met zuignappen verkrijgbaar. De keuze voor de juiste vorm is afhankelijk van jouw woning en het type raam waarop de zonwering wordt geplaatst. Zo kun je ervoor kiezen om de zonwering aan de binnen- of de buitenkant van het raam te plaatsen. Bij voorkeur wordt het zonnescherm aan de buitenkant geplaatst, zodat de zonnestralen geen kans krijgen om binnen te dringen. Voor welke kleur je het beste kunt kiezen is in mindere mate een kwestie van smaak maar meer afhankelijk van de manier van plaatsen: voor zonwerende screens aan de buitenkant wordt een donkere kleur geadviseerd, terwijl voor screens aan de binnenkant een lichte kleur wordt aanbevolen. Een donkere kleur absorbeert namelijk de warmte, terwijl een lichte kleur deze juist reflecteert. Daarnaast kun je kiezen uit een hoge dichtheid waardoor je de zon maximaal blokkeert, maar daardoor wel zicht verliest. Of je kiest voor een doek met een minder hoge dichtheid waardoor het zicht behouden blijft. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij ramen met zicht op de tuin. Welke optie het beste bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Uiteraard geldt: hoe hoger de dichtheid, hoe meer zon er wordt tegengehouden.

Precies pas

Als je een keuze hebt gemaakt over de plaatsing, kleur en dichtheid van het doek, kun je de zonwering heel gemakkelijk op maat laten maken door zelf de maten van het raam op te meten en in te vullen op de website van de verkoper. Op deze manier wordt de zonwering zonder schroeven precies pas gemaakt en sluit het doek perfect aan op jouw raam. Dit zorgt niet alleen voor optimale werking, maar ook voor een strakke uitstraling van de zonwering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën