Handdoeken: We gebruiken het elke dag, maar waarvan is eigenlijk gemaakt?

De meeste badhanddoeken zijn gemaakt van katoen, maar het uiterlijk van handdoeken hangt grotendeels af van het soort katoen dat wordt gebruikt. Handdoeken ontworpen en geprijsd voor dagelijks gebruik zijn gemaakt van standaard katoen, terwijl Egyptisch katoen wordt beschouwd als de crème de la crème van handdoekstoffen. Deze kun je bekijken op handdoek.nl Een goede kwaliteit handdoek is is dus gemaakt van katoen en moet aangenaam voelen op de huid en natuurlijk absorberend zijn.

Welke soorten handdoeken zijn er?

Je kunt denken aan gewone handdoeken, gastendoekjes, strandlakens, saunahanddoeken en badlakens.

Hoe kies je een handdoek?

Handdoeken kiezen die zacht en pluizig aanvoelen is een goed begin, maar als je deze tips volgt, weet je zeker dat je de beste en hardst werkende badhanddoeken kiest. Als je eenmaal hebt bepaald naar wat voor soort handdoek je op zoek bent, en voordat je een materiaal kunt kiezen, is er de kwestie van hoe dat materiaal aan elkaar wordt geweven om de handdoek te maken. Het kiezen van een kwaliteitsmateriaal is zeker het halve werk, maar als het materiaal dat je kiest niet goed is geconstrueerd, zal het geen duurzaam of kwaliteitsproduct zijn.

Net als bij het kiezen van andere huishoudelijke benodigdheden, kan het kiezen van badhanddoeken een langdurig proces zijn als je de tijd neemt om het goed te doen. Natuurlijk kan iedereen goedkope opties kopen bij de dichtstbijzijnde woonwinkel, maar iedereen die alleen de beste badhanddoeken zoekt voor ultieme duurzaamheid, luchtigheid en droogvermogen, zal wat tijd en moeite moeten steken in het zoeken. Dus hier zijn nog wat tips:

1. Het gewicht van de stof moet boven de 500/550 gram/m2 zijn.

2. Het moet van 100% katoen zijn want dat blijft lang zacht.

3. Dichtheid van de lusjes in het weefsel geeft aan hoeveel water het kan absorberen, dus let daar goed op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën