Herfstbloeiers

De meeste bloemen en planten zijn aan het einde van de zomer uitgebloeid, maar door herfstbloeiers in je tuin te planten kun je ook in het najaar nog genieten van prachtige kleuren in je tuin. In dit artikel vertellen we je meer over planten die in de herfst bloeien.

Wanneer herfstbloeiers planten?

Veel herfstbloeiers worden in een pot gekweekt, waardoor je er vaak gelijk plezier van hebt en je ze dus prima in de herfst kunt planten. Maar uiteraard kun je herfstbloeiers ook gewoon in andere tijden van het jaar planten, zolang je dit maar doet in een periode waarin het niet vriest.

Herfstbloeiende bollen

Om in het najaar te kunnen genieten van uitgelopen en bloeiende bloembollen eien je deze in juli of augustus te kopen en planten. Doe dit op een plaats met goed gedraineerde en voedselrijke grond en voeg eventueel nog wat compost toe om de groei extra te stimuleren. Voorzie ze van water en dan is het wachten tot de prachtige bloemen in het najaar tevoorschijn komen.

Herfstbloeiende vaste planten

Planten die in de herfst bloeien hebben vaak warme en zachte kleuren. Een bekend voorbeeld is de zonnehoed, verkrijgbaar in verschillende kleuren van licht roze tot geel en rood. Bovendien bloeit de zonnehoed ook nog eens lang, van het begin van de zomer tot ver in het najaar. Maar ook de herfstaster met zijn mooie paarse, witte, roze of blauwe bloemen of de herfstanemoon met zijn snelle groei en witte of roze bloemen zijn populaire herfstbloeiende vaste planten. Er zijn dus keuzes genoeg om ook in het najaar te kunnen genieten van herfstbloeiende vaste planten.

Herfstbloeiende struiken

Er zijn ook genoeg struiken verkrijgbaar die in het najaar bloeien. Denk bijvoorbeeld aan de skimmia, welke in de nazomer geurende bloemen krijgt en waarvan in het najaar de bessen van groen naar fel rood verkleuren. Of de abelia, een wat minder bekende struik die in de zomer kleine roze bloemetjes krijgt en daarna tot ver in het najaar blijft bloeien. En natuurlijk de Japanse sneeuwbal, welke eerst in het voorjaar bloeit en daarna in het najaar nogmaals rijkelijk bloeit met vele kleine witte bloemetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën