Makelaar versus makelaar in onroerend goed

Als u plannen heeft om een ​​woning te kopen of te verkopen, is de kans groot dat u met een makelaar zoals makelaar Breda in zee gaat. Hoewel dit allemaal vastgoedprofessionals zijn en een licentie hebben, zullen sommigen het nog steeds moeilijk hebben om ze van elkaar te onderscheiden. U kunt in de war raken over hun kwalificaties en de dekking van hun taken of plichten als het gaat om het kopen of verkopen van een huis. Om u te helpen met dit dilemma, is hier de uitsplitsing die u moet weten.

De dunne lijn tussen de twee

Er zijn vastgoedbedrijven zoals DietvorstBorman die u zowel een makelaar als een makelaar in onroerend goed kunnen aanbieden. Het is echter belangrijk dat u weet waardoor ze van elkaar verschillen, zodat u weet met wie u contact opneemt als u vragen heeft. Een makelaar is een persoon met een vergunning die mensen helpt en assisteert bij het kopen, verkopen en huren van roerend of onroerend goed. Zij zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor het samenbrengen van de verkoper en de koper en die vervolgens via een commissie worden betaald. Hun commissie is meestal een percentage van de verkoopprijs van het onroerend goed. Makelaars in onroerend goed worden ook wel makelaars en verkopers genoemd. Bovendien zijn makelaars in onroerend goed die personen die hun opleiding hebben voortgezet om een ​​makelaarsvergunning te krijgen. Makelaars kunnen alleen of onafhankelijk werken, hun eigen makelaardij opzetten en zelfs andere makelaars inhuren. Hun taken omvatten ook het vinden van eigendommen en het vervolgens met elkaar verbinden van de koper en de verkoper voor onderhandelingen. Makelaars bereiden ook aanbiedingen voor en helpen de koper met de rest van de transactie, inclusief de sluitingsdatum.

 

Drie hoofdniveaus van makelaars in onroerend goed

In tegenstelling tot makelaars in onroerend goed, hebben makelaars drie hoofdniveaus en elk niveau heeft een andere verantwoordelijkheid. De eerste zijn de geassocieerde makelaars die ervoor hebben gekozen om onder een andere makelaar te werken. De tweede zijn de beherende makelaars die transacties en reguliere operaties op kantoor controleren. Ten slotte zijn er de principaal of aangewezen makelaars die toezicht houden op een of meer makelaars op de naleving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën