Tips voor een winnend verpakkingsontwerp

Verpakkingsontwerp en bedrukte dozen bestellen, twee thema’s die zowel opwinding als paniek kunnen opwekken bij nieuwe bedrijven. Hoe opwindend een merk ook is, het ontwerpen van een bedrukte doos kan een intimiderend proces zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Zie het als een huwelijk tussen bruikbaarheid en esthetiek. Als je te ver in de ene richting afdwaalt, zal de andere waarschijnlijk haperen. De sleutel is om de juiste balans te vinden voor jouw bedrijf en merkidentiteit.  

 

Waar te beginnen? Bekijk onze tips voor het maken van een winnend verpakkingsontwerp om te laten drukken bij Superdoos. 

 

Vertel een verhaal 

In het tijdperk van sociale media is verpakken niet gewoonweg verpakken meer. Het is een storytelling mogelijkheid voor jouw merk. Nog niet zo lang geleden werd een productverpakking alleen gezien zijn door de klant zelf. Tegenwoordig heeft de klant een publiek van duizenden volgers.  

 

Op platforms als Instagram en TikTok moet een foto of video veel zeggen om echt grip te krijgen. Onze feeds zijn zo vol met merken dat er vaak iets ongewoons voor nodig is om onze aandacht te trekken. En jouw verpakkingsontwerp is een uitstekend middel voor wat meer fantasierijke inhoud. 

 

Streef naar eenvoud om op te vallen 

Omdat je wilt opvallen, kan het verleidelijk zijn om voor een ontwerp te gaan waar veel in zit. Dit kan echter averechts werken. Te veel visuele ruis is moeilijk voor jouw klant om in zich op te nemen. Juist nu concurrerende merken elkaar proberen te overtreffen op het gebied van kleuren en patronen, kan een ingetogen ontwerp ervoor zorgen dat je meer opvalt. 

 

Laat zien wie je bent 

Ook al is de detailhandel een verzadigde sector, het is belangrijk om te onthouden dat jouw merk nog steeds uniek is. Waarom? Omdat de mensen achter de merken hun eigen ervaringen en vaardigheden inbrengen die niemand anders heeft. Vooral voor degenen die creatieve bedrijven runnen, biedt aangepaste productverpakking een fantastische kans om jouw vaardigheden aan de wereld te laten zien. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën