Waarom het goed is om je baby in een draagzak te dragen

Je baby in een draagzak of draagdoek dragen is een mooie manier om aan de behoefte van warmte en nabijheid te voldoen, en is niet alleen voor moeders heel fijn maar ook voor de baby. Er zijn verschillende fijne draagzakken op de markt, maar een merk dat erg populair is bij ouders, is de Ergobaby draagzak.

Wat zijn de voordelen hiervan?

Baby’s die in draagdoeken worden gedragen, zijn rustiger en huilen minder. In de meeste culturen, waar baby’s bijna constant worden vastgehouden, zijn ze meestal in een rustige, alerte staat en huilen ze zelden langer dan korte perioden.

Draagzakken en doeken bieden een zachte manier om baby’s over te brengen van de rustige omgeving van de baarmoeder naar die van de buitenwereld. Baby’s in draagzakken worden nog steeds opgeschrikt door de bewegingen van hun moeder en om de hartslag van hun moeder te horen of de ritmes van een nieuwe zorgzame volwassene te leren. Dit helpt baby’s om hun eigen systemen te reguleren.

Baby’s in draagdoeken kunnen later gemakkelijker leren en vertonen een verbeterde visuele en auditieve alertheid.

Het vergemakkelijkt de binding. Wanneer baby’s dicht worden vastgehouden, kunnen de volwassene en de baby elkaars gezichten zien, wat leidt tot frequente verbale en non-verbale interactie, wat de spraak en sociale ontwikkeling bevordert.

Baby’s die in een draagdoek worden gedragen, weg van de volwassene, krijgen een vogelperspectief van de wereld en haar wonderen. Dit soort zachte stimulatie stelt baby’s in staat om in hun eigen tempo over hun omgeving te leren.

Ouders en verzorgers vinden het gemakkelijker om hun normale dagelijkse activiteiten voort te zetten als ze hun baby’s dragen. Ze hebben allebei hun handen vrij en hun baby’s zijn snel gekalmeerd. Huishoudelijk werk, winkelen, wandelen om te sporten en zelfs je klaarmaken voor de dag worden meer beheersbare taken. Sommige ouders nemen hun baby’s zelfs mee naar het werk in draagzakken.

Welke draagposities zijn het beste?

Het ervaren van een breed scala aan stimuli helpt de hersenen van baby’s om zich volledig te ontwikkelen. Probeer verschillende houdingen met de baby, zoals buikdragen (geschikt vanaf pasgeboren) of rugdragen (het beste bereikt met stabiele rompcontrole).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën