Wat doe ik tegen een vette huid met puistjes?

De meeste van ons hebben al wel eens last gehad van een vette huid met puistjes. Niemand vindt het prettig en iedereen wil er zo snel mogelijk vanaf. Wat doe ik tegen een vette huid met puistjes?

Waarom is je huid vet? Dat komt omdat je te veel talg aanmaakt. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals genetische aanleg of stress. Maar het kan ook veroorzaakt worden door voeding die niet zo gezond is.

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes ontstaan omdat de haarzakjes verstopt raken door een overproductie van talg. Je huid vertoond ook veel kenmerken van een vette huid. Een vette huid herken je aan:

  • Je huid glimt, het lijkt alsof er een vette laag op ligt.
  • Je poriën zijn groot.
  • Je hebt een bleke huidskleur. Wat veel mensen niet weten is dat een vette huid een goede bloedcirculatie verhindert.
  • De beruchte T-zone. Neus, voorhoofd en kin zijn gevoelige plekken voor een vette huid.

Wat kan je doen tegen een vette huid en tegen puistjes?

Tegen een vette huid die hoogstwaarschijnlijk ook puistjes teweeg brengt kun je een aantal dingen doen:

Reinig de huid goed

Reinigen is echt heel belangrijk. En vooral niet met zeep reinigen. Dit droogt namelijk de huid heel erg uit en daardoor ga je nog meer talg produceren. Reinig je huid met een scrub en behandel dan na met een tonic. Het beste is om producten uit dezelfde verzorgingslijn te gebruiken.

Gebruik crème

Gebruik een licht vloeibare, vocht inbrengende crème als huidverzorging. Let er goed op dat er in de crème kalmerende ingrediënten zitten.
Voor een goede huidverzorging zijn de producten van Dermalogica uitermate geschikt. Ze hebben een uitgebreid assortiment waarin voor ieder huidprobleem wel iets terug te vinden is.

Tips om je huid zuiver te houden 

  • Zorg ervoor dat je huid niet geïrriteerd geraakt. Let daarom op met warmte en ga zeker niet te agressief reinigen.
  • Zorg ervoor dat je huid zo weinig mogelijk glimt. Daarvoor kan je matte poeders gebruiken, maar als je merkt dat er echt een vette laag op je huid ligt kan je dat ook voorzichtig weg deppen met een tissue.
  • De schoonheidsspecialiste kan je huid altijd dieper reinigen dan jijzelf. Dus als je het niet opgelost krijgt ga naar de schoonheidsspecialiste.
  • Let op je voeding en je levensstijl. Drink zeker voldoende water en als je rookt dan is het verstandig om te stoppen met roken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën