Wat je moet weten over Montessori Speelgoed

Als we Montessori speelgoed 3 jaar kopen, moet je het concept van Montessori begrijpen. Eigenlijk is er geen bepaald speelgoed dat als Montessori wordt bestempeld. Je kunt echter het speelgoed kiezen dat in overeenstemming is met de filosofie van Montessori leren. Het speelgoed moet in staat zijn om je kinderen aan te moedigen om te spelen door middel van een doel en herhaling. Ook moeten ze in staat zijn om er in hun dagelijkse ervaring over na te denken. Je kunt het Montessori speelgoed introduceren door een paar speeltjes op de lage plank te zetten. Op die manier kunnen je kinderen hun speelgoed gemakkelijk pakken. Vervolgens kun je ze afwisselen met ander speelgoed om de interesse van de kinderen te wekken.

De kenmerken van Montessori Speelgoed

Educatief speelgoed die je kunt kiezen is het Montessori speelgoed. Er zijn verschillende kenmerken van speelgoed dat gebruik maakt van het Montessori concept. Ten eerste, het speelgoed maakt geen gebruik van batterijen. Speelgoed dat op batterijen werkt kan de aandacht van de kinderen trekken. Ze zullen zich echter snel vervelen met dit speelgoed. Bovendien kunnen de kinderen het verband tussen actie en gevolg missen. Verder moet Montessori spel gebaseerd zijn op het echte leven. Je kunt ze bijvoorbeeld een replica van fruit en dieren geven. Ook moet het speelgoed gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout, rubber, of roestvrij staal.

Het introduceren van Montessori Speelgoed voor Kinderen

Je kunt het nieuwe speelgoed introduceren door het te rangschikken in de speelkamer van de kinderen. Je moet het aantal speeltjes dat je aan de kinderen geeft beperken. De beperkte mogelijkheden kunnen de nieuwsgierigheid en concentratie van de kinderen verhogen. Als gevolg daarvan kunnen je kinderen zich meer concentreren op het spelen met bepaald speelgoed. Ook zullen ze onafhankelijker worden. Je kunt ze laten zien hoe ze moeten spelen door langzame bewegingen te gebruiken. Bovendien moet je het met minimale woorden uitleggen. Vervolgens kunnen ze het speelgoed zelf ontdekken. Montessori speelgoed kan ook een medium zijn om de taal te leren. Zo kun je de naam van de dierfiguren noemen. Op deze manieren zullen de kinderen nieuwe woordenschat leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën