3 tips voor het kopen van je eerste auto

Ben je van plan om je eerste auto te gaan kopen? Of ben je ergens naar op zoek alleen weet je niet waar je op moet letten bij het kopen van een auto? Dit zijn vaak obstakels voor mensen die hun (eerste) auto kopen. Wij gaan hier 3 tips toelichten die ervoor zorgen dat jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een auto!

Merk

Er zijn ontzettend veel auto merken waarschijnlijk wanneer je je eerste auto wilt gaan kopen heb je nog niet het budget om een gloednieuwe Audi te kopen. Daarom is het belangrijk om goed te oriënteren op wat voor merk auto dat je aan spreekt. Daarnaast zitten er ook grote verschillen in merken. Bij bijvoorbeeld een BMW zal het onderhoud duurder zijn dan bij een Toyota. Dit moet je ook mee wegen in het aankoopproces van een auto. Daarnaast is ook zo dat de premie per autoverzekering verschilt, een Mercedes zal wat duurder zijn dan een Honda. Verder zijn er ook veel kwaliteitsverschillen per merk zoals je zelf al wel weet. Een Audi t.o.v. een Peugeot zal zijn dat de onderdelen van een Audi veel langer mee gaan maar wanneer er vervanging nodig is dat de onderdelen van Audi ook veel duurder zullen zijn.

Testrit

Een van de belangrijkste dingen namelijk een testrit! De auto moet natuurlijk fijn rijden aangezien je er zelf in moet rijden. Test daarom altijd hoe dat de auto rijdt, zo herken je ook gelijk of er rare dingen met de auto zijn gebeurd. Dingen die je kan testen bij het maken van een proefrit zijn bijvoorbeeld of het stuur netjes recht blijft en of dat de auto geen afwijking heeft. Ook kan je testen hoe dat de remmen werken en of dat de auto goed optrekt en doorschakelt. Laat ook altijd een ervaren bestuurder er even in rijden zodat hij/zij jou ook advies kan geven.

Uiterlijk van de auto

Ten slotte is het ook erg belangrijk om het uiterlijk van de auto te controleren. Vallen er rare dingen op zoals lekkages of deuken die slecht zijn uitgedeukt? Check ook altijd even hoe het motorblok eruit ziet. Wanneer er erg weinig kilometers op een auto staan maar het motorblok ziet er niet uit is de kans groot dat er met de kilometerstand gerommeld is. Loop daarom dus ALTIJD een controlerondje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën