Deze fouten worden het meest gemaakt tijdens een badkamerrenovatie

Een nieuwe badkamer is iets waar we allemaal wel van kunnen genieten. Zolang alles maar volgens plan gaat natuurlijk, want anders kan het een lastige klus worden. Om na de renovatie zo lang mogelijk te kunnen genieten van de badkamer moeten er juiste keuzes gemaakt worden. Om u alvast voor te bereiden hebben we de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet. 

Slechte planning 

Voordat je kan beginnen aan het renoveren van de badkamer is het verstandig om een planning te maken. Zorg ervoor dat de plannen voldoende uitgewerkt zijn en vergeet de details niet. Denk hierbij niet alleen aan de renovatie, maar ook aan de toekomst. De badkamer moet namelijk op praktisch werken. Door alle puntjes op de i te zetten weet u zeker dat u de badkamer krijgt die u wil. 

Weinig bewegingsruimte 

De planning is goed verlopen en de badkamer is klaar voor gebruik. Na een tijdje merkt u dat de bewegingsruimte toch te beperkt is. Dit is een veelvoorkomend probleem bij badkamerrenovaties. De meeste mensen zijn ambitieus en zetten te veel in de badkamer. Zorg ervoor dat je tijdens de planning voldoende bewegingsruimte overhoudt. 

Verlichting

De meeste badkamers zijn niet voorzien van hele grote ramen en hierdoor komt er weinig licht binnen. Kunstmatig licht mag daarom niet ontbreken. Zorg ervoor dat er genoeg centrale verlichting in het plafond zit. Daarnaast is het ook verstandig om een verlichting te hebben bij de wastafel en spiegel. Hierdoor weet u zeker dat alles goed zichtbaar is. 

Opbergruimte vergeten’

De badkamer is eindelijk klaar voor gebruik en je wilt de handdoeken en overige spullen gaan opbergen in de badkamer. Dan kom je erachter dat er helemaal geen plek is voor je spullen. Tijdens het maken van de planning denken we vooral aan de belangrijke dingen, zoals een douche, spiegel, wastafel, etc. Zorg ervoor dat je ook een plek maakt om je spullen op te bergen.

Hulp nodig?

Een badkamer renoveren is niet makkelijk en er zijn veel dingen die fout kunnen gaan. Hierdoor ga je uitstellen en zullen de kosten hoger oplopen dan verwacht. Gelukkig zijn er nog professionals die je kunnen helpen met het renoveren. Deze professionals hebben de juist producten en leveren hoge kwaliteit. Een goed voorbeeld is ARW. Zij verzorgen badkamerrenovaties Lier zo snel mogelijk. Hierdoor zit u niet te lang midden in een verbouwing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën