Vrouwentotaal

4 tips om je huis op te fleuren!

De lente is weer begonnen: de vogeltjes beginnen weer te fluiten, de bomen krijgen weer bladeren en de terrassen worden voller. Als je die grauwe en donkere dagen van de winter eindelijk achter de rug hebt, is het ook eens tijd om je huis op te fleuren. Met deze 4 tips kun jij je woonkamer inrichten op een manier waar de vrolijkheid vanaf straalt.

Zet de bloemetjes binnen
De bloemetjes zijn buiten natuurlijk aan het groeien, maar waarom zou je niet een aantal mooie bloemen binnen zetten? Bloemen zorgen niet alleen voor een levendig interieur in jouw huis, maar ze zijn ook nog eens goed voor je! Bloemen zijn in staat om de lucht in je huis te reinigen, maar daarnaast werken ze ook erg ontspannend. Het beeld van bloemen werkt als een ontspannend effect op jou als persoon waardoor je stress level kan verminderen.

Verander je kussenslopen!
Misschien denk je dat het niet zo’n belangrijk onderdeel is van je interieur, maar dan onderschat je de waarde van een kussensloop. Denk eens out-of-the-box, neem geen standaard kleuren zoals grijs of zwart, maar neem eens wat opvallendere kleuren zoals rood, geel of de door Flexa.nl gekozen kleur van het jaar: Spiced Honey.

Raambekleding
Heb je toevallig nog oude gordijnen hangen die nodig aan vervanging toe zijn? Dan is de wisseling van de winter naar de lente een geschikt moment voor nieuwe raamdecoratie. Het wordt elke dag weer iets langer licht, daar moet je toch optimaal van profiteren? Vervang die oude en lelijke gordijnen voor hippe vouwgordijn of duo rolgordijnen.

Voorkom dat je in een donker hol woont
Niemand wil in een donker hol wonen, toch? Kies daarom voor veel lichte kleuren. Dit kan je zowel op de muur doen, als in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een lichte muur, waardoor je huis gelijk een stuk ruimtelijker oogt. Als je toch van donkere kleuren houdt, verwerk dit dan in je accessoires of meubels. Zo blijft de hele kamer lichter en oogt het geheel ruimtelijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën