Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen, heb je keuze uit een heel uitgebreid aanbod. Nog voordat je naar de kleur en textuur gaat kijken, moet je beslissen welk type vloer je gaat kopen. Er zijn natuurlijk parket vloeren, deze zijn heel duurzaam maar duur en kunnen niet goed tegen vocht. Dan is er tapijt. Tapijt kun je van heel goedkoop tot erg duur krijgen. Het is lekker zacht maar lastig om goed schoon te houden. Dan is er laminaat en PVC. Deze twee vloeren lijken soms op elkaar, maar PVC kan beter tegen water waar laminaat en water meestal niet goed samen gaan. Daarnaast komt laminaat altijd in planken, terwijl PVC ook in tegels of andere vormen kan worden geleverd. PVC vloeren zijn een goede keus. Daarnaast moet je gaan beslissen over de kleur en textuur of de print. Zo is er PVC dat je gewoon in rechte delen legt, maar er bestaat ook PVC visgraat. Deze kun je in een visgraat patroon leggen, waardoor de ruimte een hele andere uitstraling krijgt.
Waarom PVC in de badkamer?
PVC vloeren kunnen redelijk goed tegen water, waardoor ze voor natte ruimtes zoals de keuken of de badkamer goed geschikt zijn. Een PVC vloer badkamer is een hele duurzame oplossing als je wat anders wilt dan tegels. PVC vloeren zijn bovendien geschikt wanneer je vloerverwarming hebt, wat veel mensen in hun badkamer of woonkamer en keuken hebben. Sommige vloeren zijn hier niet geschikt voor, maar PVC dus wel. Ook schoonmaken is heel makkelijk. Je hebt een bezem, stofzuiger en een dweil nodig en voila, de vloer is schoon.
Waarom PVC in andere ruimtes?
PVC vloeren zijn betaalbaar, al heb je ze van relatief goedkoop tot duur. Dit beweegt natuurlijk met de kwaliteit mee. Ze zijn geluidsdempend, wat betekent dat je PVC ook op de trap of in de hal kan leggen. De vloer vangt de schokken op en daardoor is er weinig geluid te horen wanneer er op de vloer gelopen wordt. Daarbij slijten deze soort vloeren niet snel. Er kunnen wel krasjes op komen bij intensief gebruik en wanneer er scherpe objecten langs de vloer bewegen. PVC vloeren plak je als het ware op de ondervloer, waardoor het erg belangrijk is dat dit op een vlakke ondergrond gebeurd. Er zijn tegenwoordig echter ook klik-PVC vloeren te koop, waarbij de losse planken in elkaar kunnen klikken zoals laminaat dat kan.