Wanneer zit je in de menopauze? 3 tekenen!

De menopauze is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces, en kan vrij overweldigend zijn. Een manier om op de hoogte te blijven van je symptomen, is om te weten wat ze in de eerste plaats zijn. Als je een van deze symptomen ervaart, is het tijd om op te letten en met je arts te praten over wat er aan de hand is. Ga niet alleen door de menopauze. Je moet zoveel mogelijk leren, zodat je weloverwogen beslissingen over je gezondheid kunt nemen. Lees er hier meer over!

Opvliegers

Opvliegers zijn een plotseling gevoel van hitte. Je kunt een warmteflits ervaren of zelfs het gevoel hebben alsof je in brand staat. Ze kunnen mild of ernstig zijn en duren meestal slechts enkele minuten tot enkele uren. Opvliegers kunnen worden veroorzaakt door stress, warm weer of bepaalde voedingsmiddelen zoals zuivelproducten. Opvliegers zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen onaangenaam zijn. Ze nemen toe naarmate je de menopauze nadert en nemen af ​​wanneer je lichaam zich aanpast aan de menopauze.

Zweten

Zweten is een veel voorkomend symptoom van de menopauze en kan door een aantal dingen worden veroorzaakt. Sommige vrouwen ervaren opvliegers als een van de eerste tekenen dat ze in de menopauze komen. Dit kan zweten veroorzaken. Andere keren kan zweten worden veroorzaakt door stress of lichaamsbeweging. Alcoholgebruik kan ook meer zweten veroorzaken, omdat het de bloedtoevoer naar het huidoppervlak verhoogt. De hoeveelheid zweet varieert van persoon tot persoon, maar dit effect is meestal tijdelijk en zal na verloop van tijd verdwijnen als niets anders het opnieuw veroorzaakt.

Tederheid van de borsten

Gevoelige borsten is een van de symptomen van de menopauze is. Het kan door verschillende dingen worden veroorzaakt. Een daling van het oestrogeengehalte kan ervoor zorgen dat je borsten pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Stress, gewichtstoename of -verlies, veranderingen in het dieet en zelfs hormoonschommelingen kunnen er allemaal voor zorgen dat je borsten pijnlijk aanvoelen. Als je last hebt van gevoelige borsten als gevolg van een verlaging van de oestrogeenspiegels, kan je arts hormoonvervangende therapie (HST) aanbevelen. Dit is een manier om dit pijnlijke symptoom te verlichten. HST is ook zonder recept verkrijgbaar, maar mag alleen worden ingenomen na eerst overleg met een arts.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën