Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke nachtrust

Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke nachtrust

Een goed nachtrust is erg belangrijk, helaas hebben veel mensen moeite met in slaapkomen of doorslapen. Ook veel vrouwen hebben moeite met het krijgen van kwalitatieve nachtrust. Daarom hebben wij het internet afgespeurd naar de beste slaaptips!

Het juiste matras en hoofdkussen duo

Een van de belangrijkste dingen is het kiezen van het juiste matras en het juiste hoofdkussen. Als je hier niet lekker op ligt kun je een hoop vervelende klachten krijgen. Naast niet lekker kunnen slapen kun je ook last krijgen van je nek of je rug. Wat het beste matras is voor jou is afhankelijk van persoonlijke smaak en bijvoorbeeld lighouding. De houding waarin je in slaap valt. Rug slapers slapen doorgaans het lekkerst op een zacht matras terwijl buikslapers meestal de meeste baat hebben bij een stevig matras. Je vindt de beste matrassen via bedtwijfelaars.nl. Voor het beste hoofdkussen geld hetzelfde, dit gaat om persoonlijke smaak en het is dus lastig hier advies over te geven. Welk advies we wel kunnen geven is; als je niet lekker ligt op je huidige matras of hoofdkussen, ga opzoek naar een nieuwe!

Genoeg ontspannen overdag

Dit is misschien een lastige tip maar wel een heel effectieve. Door overdag meer te ontspannen tussendoor kun je ‘s avonds beter slapen. Als je de hele dag door gestrest bent, kun je dit vast blijven houden in de avond, waardoor je moeilijk in slaap komt.

Rustige avondroutine

Een andere manier om je lichaam klaar te maken voor een goede nachtrust is via een ontspannende avondroutine. Vermijd een paar uur voor het slapen cafeïne houdende dranken en het liefst ook schermen en ander fel licht. Maar kies vooral een routine die voor jou werkt en waar jij ontspannen van wordt. Het gaat er vooral voor dat je de stres van de dag vast wat achter je laat en dat je lichaam deze routine gaat herkennen om zich klaar te maken voor het slapengaan.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën