De leukste hobby’s voor vrouwen

Wij vrouwen hebben het er maar lastig mee. Mannen kunnen een beetje bier drinken, voetbal kijken en tevreden zijn. Wij hebben andere eisen aan onze bezigheden. Tuurlijk, we hoeven niet continu iets te doen dat bijdraagt aan een betere wereld of iets te doen dat ervoor zorgt dat we een beter mens worden, maar we willen wel met iets bezig zijn dat onze oprechte interesse wekt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, gezien de onverschilligheid van sommigen van ons plus de hoge eisen die we kunnen stellen. Toch willen we eens een poging doen om iets te vinden voor je, een leuke hobby. Waarom? Omdat dat erg belangrijk is. Het is belangrijk om iets te hebben waar je jezelf in kunt verliezen, waar je de tijd even mee vergeet en alle zorgen verdwijnen. Daar gaan we ons best voor doen in deze blog, lees vooral verder als je nieuwsgierig bent geworden.  

Voetbal

Voetbal is leuk voor iedereen. Er wordt vaak van uitgegaan dat dit echt een mannending is, maar ook vrouwen gaan steeds meer doen met voetbal. Dat is goed. Voetbal heeft geen voorkeuren, het maakt geen onderscheid. Iedereen is hier welkom en dat is mooi. Je moet hier daarom zeker eens naar kijken. Kijken? Ja, kijken, spelen, iets mee ondernemen of geld op inzetten. Je mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen enorm variëren. Ook voor de niet sportieve vrouw kan dit dus leuk zijn. Een avondje met vriendinnen kijken naar de Champions League of naar het WK vrouwenvoetbal is enorm leuk, als je er van houdt dan. Ook kan het leuk zijn een kijkje te nemen op ekvrouwen.nl. Hier zie je alles over het EK vrouwen voetbal wat je wil weten. Dat is gaaf, want onze oranje leeuwinnen doen het enorm goed de afgelopen jaren. 

Kleding maken

Deze hobby is toch iets typisch vrouwelijker dan de bovenstaande, maar toch wordt het tegenwoordig ook steeds meer door mannen gedaan. Het is goed om met je handen bezig te zijn en iets te maken. Ergens je creativiteit in stoppen en jezelf verliezen in het proces, dat is erg mooi. Als je hiermee aan de slag gaat, kun je verschillende benaderingen hanteren. Zo kun je ervoor kiezen om een uitgebreid plan en een tekening te maken en dit te volgen, of gewoon aan de slag te gaan en wel te zien wat er uit komt. Het is leuk als het mooi is, maar verwacht niet dat het je zonder enige ervaring vlekkeloos zal vergaan. 

Mindgames

Dan kun je nog voor de mindgames gaan. De mindgames zijn de activiteiten waarbij je je hersenen prikkelt. Hier ga je mee aan de slag op verschillende manieren. Je kunt sudoku’s gaan oplossen, gaan schaken, puzzelen, rekenen en ga zo maar door. Je kunt alles doen wat je hartje begeert en je bent hier helemaal vrij in. Het is leuk en het is ook nog eens super goed voor je cognitieve vaardigheden. Als het je interesse heeft, raden we je dan ook zeker aan hier eens iets mee te proberen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën