De verschillende soorten grasmaaiers

Er zijn verschillende soorten grasmaaiers die je kunt gebruiken om je tuin van gras te ontdoen. Onder hen vinden we elektrische grasmaaiers, benzine grasmaaiers en grasmaaiers die op batterijen werken. Het belangrijkste verschil tussen deze drie typen grasmaaiers is hun krachtbron, namelijk elektriciteit, benzine een oplaadbare batterij. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Benzine grasmaaier

De eerste is de benzine grasmaaier. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze grasmaaier op benzine. Dit type grasmaaier wordt vaak gebruikt voor meer uitgebreid tuinwerk omdat benzine grasmaaiers een beter maaivermogen hebben en lang kunnen werken. Toch is deze grasmaaier ook geschikt voor het aanpakken van een kleine tuin rondom je huis. Benzine grasmaaiers zijn geschikt voor persoonlijk gebruik of door professionele grasmaaiers die veel groenwerk verrichten. Het voordeel van een benzine grasmaaier is dat je hem lang kunt gebruiken. Je kunt zelfs tanken als de benzine in de tank nog niet helemaal is opgebruikt, dan kun je je grasmaaier non-stop gebruiken.

Elektrische grasmaaier

Het tweede type is een grasmaaier die gebruik maakt van elektriciteit. Elektrische grasmaaiers hebben stekkers en kabels om aan te sluiten op een stroombron. Doordat deze grasmaaier gebruik maakt van stroom en kabels is hij alleen te gebruiken bij je huis of in de buurt van een stroombron. Deze grasmaaier is geschikt voor degenen met een vrij kleine tuin. Het voordeel van elektrische grasmaaiers is dat ze milieuvriendelijker zijn omdat ze geen verbrandingsdampen uitstoten zoals benzinemotoren doen. Bovendien is deze machine lichter en slanker, waardoor je je gemakkelijker door de tuin kunt verplaatsen.

Accu grasmaaier

De volgende is de accu grasmaaier. Deze grasmaaier maakt gebruik van een oplaadbare batterij voor continu gebruik. Het voordeel van een grasmaaier met accu is dat hij niet te veel geluid maakt en slanker is en lichter is, waardoor je flexibeler kunt bewegen. De accu grasmaaier is geschikt voor het aanpakken van gazons in kleine tot middelgrote tuinen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën