Dit zijn de lekkerste gerechten met edamame

Het bereiden van een gezonde en lekkere maaltijd brengt soms wat uitdaging met zich mee. Want elke dag iets anders op tafel zetten kost je niet alleen veel tijd, maar het kan ook lastig zijn om altijd iets nieuws te bedenken. Toch is soms alleen de toevoeging van één ingrediënt genoeg om een heerlijke maaltijd te bereiden. Wat dacht je van een gerecht met edamame? Hier lees je meer over deze bijzondere groentesoort en ontdek je welke gerechten jij hiermee binnen een handomdraai op tafel zet.

Wat is edamame?

Edamame is een groentesoort die van oorsprong uit Azië komt. Het zijn jonge, onrijpe sojaboontjes in schil die je op tal manieren kunt toevoegen aan je gerecht. Edamame staat er vooral om bekend veel eiwitten te bevatten. Ben je op zoek naar een goede snack of een manier om jouw maaltijd net wat meer smaak te geven? Het toevoegen van edamame is een populaire optie.

3x gerechten met edamame

Wil jij genieten van een lekkere en gezonde maaltijd? Er zijn heel wat gerechten met edamame die je niet alleen snel maakt, maar die ook nog eens heel gezond zijn. Hier vind je een overzicht van drie soorten gerechten met deze sojaboon die jij vanavond nog kunt gaan maken:

  1. Wok met edamame: wat dacht je van heerlijke wokgroenten met kip of vis? Hier pas natuurlijk de rijke smaak van edamame heel goed bij. En wanneer je jouw kip of vis van wat panko voorziet ben je verzekerd van een veelzijdige maaltijd.
  2. Poké bowl met edamame: een poké bowl is verkrijgbaar in heel veel variaties. En edamame mag hierbij zeker niet ontbreken. Combineer dit met avocado, zalm, bosui, komkommer, rode peper en wat sushirijst.
  3. Edamame als snack: op zoek naar een makkelijke snack? Ook op zichzelf zijn edamame boontjes heerlijk. Strooi er wat zout overheen en voilà: je hebt een verrukkelijke snack!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën