Hoe krijg je het beste resultaat als schilder?

Schilderen is niet het moeilijkste wat er is. Je pakt een kwast, doopt hem in de verf en begint met schilderen. Iedereen kan schilderen. Maar niet iedereen kan goed schilderen. Als je gewoon begint met verven zonder voorbereiding is de kans groot dat er problemen ontstaan. Een goede voorbereiding is het halve werk en met schilderen misschien nog wel meer dan het halve werk. Om het beste resultaat te krijgen zonder problemen moet je tijd steken in de voorbereiding. In deze blog benoemen we een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden.

Materiaalkeuze

Het eerste wat je moet doen is het kiezen van het juiste materiaal. Er zijn veel soorten verf en ook heel veel verschillende soorten kwasten. Niet elke verf is geschikt voor elke ondergrond. Daarom is het belangrijk om de juiste verf te kopen. Daarnaast is het ook belangrijk om de haarsoort van je kwast aan te passen aan de verf die je gaat gebruiken. Een goede kwast van hoge kwaliteit draagt bij aan het eindresultaat. Het is zonde om elke keer de haren uit de verf te halen tijdens het schilderen.

Hetzelfde geldt voor de verf. Ga niet voor de meest voordelige verf, maar kies een verf die goed dekkend is en een goede kwaliteit heeft. Ik raad de Sigma s2u Nova Satin aan. Deze is zeker de moeite waard om te bekijken.

Ondergrond voorbereiden

Voordat je kunt beginnen met het verven is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Je wilt een egale ondergrond hebben. Verwijder daarom eerst alle loszittende delen en plamuur alle gaatjes. Hierna kun je de muur gaan reinigen. Dit verlaagt de kans op plekken en strepen.

Als de muur helemaal gereinigd is kun je beginnen met het schuren van de muur. De verf blijft hierdoor beter op de muur zitten. Zorg er wel voor dat al het stof goed verwijderd wordt na het schuren, want anders kan het in de verf komen.

Als laatste kun je voorstrijk aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de muur minder verf opzuigt. Daarnaast blijft de verf ook beter plakken. Hierdoor heb je minder verf nodig en bespaar je geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën