Ga mindful met je telefoon om

Ben jij altijd met je telefoon in de weer of kunnen jouw vrienden niet van hun iPhone afblijven? Probeer het te minderen! Het is niet goed om telkens door je feed heen te scrollen en dan het gevoel te hebben dat je mogelijk iets mist. Je mist niks en vaak word je er zelf ook moe van. De apps die je dan het meeste gebruik zijn de social media apps en die kwaal heeft ook een neem, namelijk Socialbesitas. The urge om steeds je social media kanalen in de gaten te houden. Dit kan zelfs soms leiden tot zo’n grote irritatie jij je mobiel weg schuift of weg gooit in je tas en dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Dus hoe kan jij mindful met je telefoon omgaan?

Wees er bewust van

Zorg ervoor dat je steeds meer bewust raakt van je gedrag. Klinkt heel zwaar, maar wanneer het telkens terug komt, maakt het deel uit van je (sociale) gedrag en dat blijkt dan toch niet zo sociaal te zijn bijvoorbeeld. Als je er op gaat letten, dan raak je misschien ook minder geïrriteerd en snap je ook de reacties van je omgeving. Dit wil je niet en wist je dat het ook zo kan zijn dat jij hierdoor je Samsung of iPhone kapot kan gaan. Dan kan jij bijvoorbeeld het internet rond gaan zoeken voor een iPhone reparatie, omdat jouw mobiel nu ineens uitvalt of de batterij kapot is.

Maak je telefoon minder interessant

Natuurlijk kan jij niet zonder je telefoon en het is altijd fijn als je die bij je hebt, just in case. Maar je kan er wel voor zorgen dat je er niet meer zoveel op zit door eens te kijken hoeveel tijd jij per dag besteedt. Dan zul je toch eens schrikken en dan denk je vaak ook nog eens van: “Ik sluit ook niet al mijn apps dus daar ligt het ook aan.”. Maar toch weten wij wel wanneer je erop zit. Doe er wat aan en geniet meer van je vrienden én je omgeving!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën