Hoeveel past er in een wasmachine? Trommelgroottes voor gezinnen

Een wasmachine wast het meest zuinig, als je hem altijd helemaal gevuld hebt. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar met een wasmachine met het juiste vulgewicht kom je al een heel end! Maar hoe weet je dan wat het juiste vulgewicht is? In deze blog lees je er alles over. 

Het vulgewicht van een wasmachine

Om er achter te komen hoe groot een wasmachine moet zijn, kan je jouw was wegen. Sorteer eerst de was en pak een hoeveelheid kleding bij elkaar voor één was. Weeg deze vervolgens en tel er nog 2 kg bovenop. Die 2 kg geeft nog wat meer ruimte en zorgt er daardoor voor dat je niet de was in de trommel hoeft te proppen. Op deze manier kom je er achter wat het juiste vulgewicht is, maar dit kan een heel gedoe zijn. Je kunt daarom ook de volgende richtlijnen aanhouden waarbij rekening wordt gehouden met de grootte van huishoudens. 

Een- of tweepersoonshuishouden

Wanneer je alleen of enkel met je partner of een andere uitgenoot samenwoont, heb je natuurlijk minder was dan een groot gezin heeft. Wasmachines met een groot vulgewicht zal je vrijwel nooit vol krijgen. Dat is zonde en energieverspillend. Daarom past een wasmachine met een vulgewicht van 5 of 6 kg het beste bij deze kleine huishoudens.

Drie- of vierpersoonshuishouden

Onder een drie- of vierpersoonshuishouden kan je ook een gezin met één of twee kinderen rekenen. Vooral jonge kinderen zorgen voor veel was, waardoor het prettig is om een ruime wasmachine te hebben, maar hij moet ook weer niet te ruim zijn. Een wasmachine met een capaciteit van capaciteit van 7 kg is daarom het meest geschikt. 

Vijf personen of meer

Wanneer je een huishouden met drie kinderen en/of met vijf of meer personen hebt, kan de was zich enorm opstapelen. Dan wil je een grote capaciteit hebben, om niet eindeloos kleine wasjes te blijven draaien. Een wasmachine met een capaciteit van 8 kg is daarvoor het meest passend.

Machines met meer dan 10 kg vulgewicht

Maar niet alleen door huishoudens worden wasjes gedraaid. Sportclubs of op kinderdagverblijven hebben ook veel wasgoed dat gewassen moet worden. Daarnaast bestaat was van sommige huishoudens niet alleen maar uit bijvoorbeeld kleding, handdoeken en vaatdoeken. Eigenaren van paarden of boeren moeten ook regelmatig paardendekens en overalls wassen. Dat neemt veel ruimte in beslag. In deze situaties kan het lonen om een wasmachine met een vulgewicht van 10 of meer kg aan te schaffen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën