Met deze dagelijkse activiteiten verbrand je meer calorieën dan je denkt

Nu het voorjaar weer bijna voor de deur staat, hebben veel mensen het goede voornemen om nog een aantal kilo’s kwijt te raken. Om te kunnen afvallen is het belangrijk dat je meer energie verbrandt, dan dat je eet. Hierbij speelt het tellen van calorieën een belangrijke rol, maar is het ook van belang dat je weet wat je met dagelijkse activiteiten kunt verbranden. Hierbij denken de meesten van ons direct aan sportactiviteiten. Dat is echter niet direct nodig. Er zijn ook simpele dagelijkse activiteiten waarbij je meer calorieën kunt verbranden dan je denkt. En veel van deze doe je iedere dag. We zetten ze voor je op een rij. 

Masturberen of seks 

 

Heb je een zeer hoog libido? Dan hebben we goed nieuws! Met masturberen of seks verbrand je namelijk flink wat energie. Alleen met een orgasme kun je al gemakkelijk 50 calorieën verbranden. Een fake orgasme kost zelfs nog meer energie met 150 calorieën! Een goede reden dus om die Lovense Lush 3 met je partner uit te proberen. 

Tijdens intense seks van ongeveer een uur kun je zelfs al snel 200 extra calorieën verbranden. Orgasme nog niet eens meegerekend. Dat betekent dat je dus flink kunt experimenteren in de slaapkamer. Massage hier, Lovense Max 3 daar en genieten maar. Dan kun je elkaar na afloop nog een keer verwennen met een lekkere snack. 

Bellen 


Ben jij een echte kletskous en vind je het heerlijk om uren met je vriendinnen aan de telefoon te zitten? Dan is het slim om hier eens bij te gaan staan of misschien zelfs wel rond te lopen. Wanneer je dit doet, verbrand je gemiddeld gewoon al 80 calorieën per half uur! Dan worden die uren aan de telefoon ineens een echte work-out. En dat terwijl je dit zelf niet eens in de gaten hebt! Alleen al goed om een lekkere belegde boterham extra te nemen of een extra schepje pasta op je bord te gooien vanavond. 

Winkelen 


Vrouwen en winkelen. Do we need to say more? Welke vrouw geniet hier nou niet van. Toch is er niet altijd een goed excuus om te gaan winkelen. Althans, niet als het aan je partner ligt. Met de wetenschap die we je nu gaan vertellen echter wel. Met een half uurtje winkelen verbrand je namelijk met gemak meer dan honderd calorieën. Moet je nagaan hoeveel calorieën je verbrandt wanneer je een hele dag gaat shoppen! Doe je dit vaker, dan kan je straks wéér winkelen. Alleen dan om een maat kleiner aan te schaffen. 

Douchen 


Wist je dat je zelfs tijdens het douche de nodige calorieën verbrandt. Geniet je ook altijd van een heerlijke warme douche aan het einde van de dag of om de dag mee te beginnen? Dan verbrand je na een half uur al zo’n circa 98 calorieën! Ga je onder een koude douche staan? Dan verbrand je zelfs nog meer. Bovendien heeft dat ook nog tal van andere gezondheidsvoordelen. Genoeg reden dus om wat vaker (koud) te douchen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën