Met je vriendinnen op wintersport

Een meidentripje richting de sneeuw; een sportief avontuur vol gezellige en hilarische momenten. Op wintersport met je vriendinnen zal je goed doen. Bij een wintersportvakantie moet je met andere zaken rekening houden dan bij een strandvakantie of een stedentrip. Naar welke bestemming reis je af, waar moet je rekening mee houden en welke kleding trek je aan? Dit zijn een aantal vragen die we bespreken in dit artikel.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op wintersportvakantie gaat moet je met verschillende dingen rekening houden. Zijn er vriendinnen in de groep die nog nooit geskied hebben? Zoek dan een mooie bestemming uit met pistes die geschikt zijn voor beginners. Je kan je vooraf fysiek voorbereiden door je conditie op het juiste niveau te brengen. Van tevoren kan je alvast de skilessen boeken, maar je kan het ook ter plekke regelen. Boek je je lessen vooraf online, dan kan je de lessen in veel gevallen gratis annuleren i.v.m. de alsmaar veranderende coronamaatregelen. Leer en ken de pisteregels, zodat je goed voorbereid de piste opgaat.

Waar ga je naartoe?

Zijn er vriendinnen die nog nooit op wintersportvakantie zijn geweest en weten jullie niet voor welke bestemming jullie moeten kiezen, dan is Oostenrijk een goede keuze. Oostenrijk is altijd een goed idee en een zeer geliefde bestemming onder Nederlandse wintersportliefhebbers. Het land kent veel skipistes voor beginners. De mensen zijn er vriendelijk en gastvrij en er is genoeg gezelligheid te vinden. Ook heel belangrijk als je met een groep vriendinnen gaat: je vindt er de beste après-ski voor een gezellige afsluiting van de dag. Natuurlijk is Oostenrijk niet het enige populaire skigebied, ook Zwitserland, Italië en Frankrijk zijn schitterende skigebieden

Welke skikleding schaf je aan?

Skikleding is uiterst belangrijk tijdens het skiën. De kleding met een 3-lagensysteem zorgt ervoor dat je warm blijft, maar tegelijkertijd ook je warmte kwijt kan raken bij transpiratie. De eerste laag is een basislaag, de tweede laag is bedoeld voor isolatie en de derde laag beschermt je tegen regen, sneeuw en wind. Een belangrijk onderdeel van je outfit is de skihelm. De ideale helm geeft geen drukkend gevoel, maar moet wel strak genoeg zitten. Ook een skibril is essentieel. Hij beschermt het gehele gebied rond je ogen. De skibril hoort goed aan te sluiten op je gezicht en de skihelm, zodat hij niet kan verschuiven. Vergeet tijdens het pakken de skihandschoenen en skisokken niet. Een ontspannende wandeling maken door een mooi wintersportgebied gaat niet zonder een warme muts. Met een muts houd je je hoofd en oren lekker warm. Laat mutsen bedrukken met je naam of een leuke tekst en val op tijdens de winterwandeling in het skigebied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën