Minder pijnklachten door podotherapie

Heb je weleens last van je voeten of heb je problemen met lopen? Dan kan een bezoek aan een professionele podotherapeut je helpen. Een voet bestaat uit 26 botten, een tal van gewrichten, banden en spieren. Het kan dus voorkomen dat een van deze lichaamsonderdelen ervoor zorgen dat je klachten krijgt tijdens het bewegen. Onze voeten hebben veel te verduren dus daar moeten we zuinig op zijn. Maar dat realiseren mensen zich niet vaak. Voeten worden verstopt in gympen, laarzen of andere schoeisel. Verkeerde schoenen of een verkeerde manier van lopen kunnen zorgen voor pijnklachten. Een bezoek aan een podotherapeut is dan het advies. De ervaren podotherapie Zaanstad legt uit wat podotherapie precies inhoudt.

Wat doet een podotherapeut?

De podotherapie Zaanstad legt het volgende uit: “Een podotherapeut helpt je bij klachten die voortkomen doordat voeten niet goed functioneren en je daardoor een afwijkend looppatroon heeft. Daarnaast geeft een professionele podotherapeut preventief advies en behandelen ze huid- en nagelaandoeningen en geeft de podotherapeut preventieve adviezen”. Podotherapie heeft dus alles te maken met de voeten. De naam zegt het eigenlijk al. Podotherapie komt namelijk van het Griekse woord pous. Dit betekent voet. Podotherapie bestaat al heel lang en sinds 1982 is het in Nederland een wettelijk erkend paramedisch beroep. Volg je behandelingen bij een professionele podotherapeut? Dan weet je zeker dat je door iemand wordt geholpen die een hbo-bacheloropleiding podotherapie heeft afgerond.

Wat doen ze nog meer?

De podotherapie Zaanstad vervolgt: “Zoals gezegd kun je bij een podotherapeut terecht als je klachten hebt aan je voeten of klachten die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren of een afwijkend looppatroon. Vaak gaat het dan om pijn die mensen ervaren aan voeten, maar ook aan de enkels, knieën of aan de rug. Een professionele podotherapeut probeert deze klachten op te lossen en geeft daarnaast preventieve adviezen om het in de toekomst te voorkomen. Daarnaast kan de professionele podotherapeut ook huid- en nagelaandoeningen behandelen als je niet bij een medisch pedicure terecht kunt”. De professionele podotherapeut heeft diverse behandelingen voor het verzorgen en behandelen van klanten aan de voeten. Zo kun je terecht bij de professionele podotherapeut voor tapen, schoen- en zoolcorrecties en ortheses. “Het maken van een orthese is specialistisch werk want het bestaat uit het maken van hulpmiddelen ter correctie van bepaalde pezen of spieren of als je er teveel word bewogen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een kniebrace of een breukband. Daarnaast kan de professionele podotherapeut behadelingen uitvoeren zoals het verwijderen van eelt en likdoorns of wondbehandeling”, aldus de podotherapeut Zaanstad.

Een afspraak maken


Heb je last van klachten? Dan kun je een bezoek brengen aan podotherapie Zaanstad. Je hebt geen verwijzing van de huisarts meer nodig. Dit komt omdat de professionele podotherapeut een onder de Wet BIG beschermde titel is. Deze wetgeving geeft aan welke zorgverleners welke zorg mogen verlenen. U kunt gemakkelijk een afspraak maken via de website. Tijdens de eerste afspraak wordt eerst de klachten bekeken en vertelt de professionele podotherapeut wat hij voor u kan betekenen. Voor u het weet bent u weer op de been en kunt u met gemak weer uw schoenen dragen zonder pijn te ervaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën