Relatiebemiddeling, op zoek naar de perfecte match

Lukt het niet om na een leuke date er een fijne relatie aan over te houden of heb je het gevoel niet zeker te weten of die man wel de juiste voor je is en durf je er niet verder in te investeren? Een gezellige avond ombuigen naar een succesvolle relatie is niet altijd even makkelijk. Dit soort ontwikkelingen zijn bij gebruik van relatiebemiddeling een stuk duidelijker. Van tevoren wordt al gekeken of jullie bij elkaar zouden kunnen passen en mocht het toch niet helemaal gaan zoals verwacht dan laat je dat aan het bureau weten. Zij zorgen voor de rest, inclusief een nieuwe date.

Relatiebemiddeling, iets voor mij?

Misschien twijfel je over een inschrijving, denk je dat het niet bij je past, maar relatiebemiddeling past bij iedereen. Wanneer je als alleenstaande vrouw op zoek bent naar een relatie, is een bureau voor relatiebemiddeling juist wel wat voor jou. Je wordt namelijk altijd gekoppeld aan mensen die wat betreft persoonlijkheid bij je zouden moeten passen. Bij de inschrijving wordt uitvoerig besproken wat je van een eventuele partner verwacht, maar ook wat je zelf inbrengt. Bij het koppelen van mensen wordt niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de persoon zelf gekeken. Er zit meer diepgang in een date via een relatiebemiddeling dan bij het op iemand afstappen omdat die persoon er leuk uitziet, maar spannend blijft het altijd.

Een relatie voor de lange termijn

Er zijn veel datingsites op internet te vinden, maar een bureau voor relatiebemiddeling is geen datingsite. Relatiebemiddeling heeft langdurige relaties als doel, iets wat niet altijd bij datingsites het geval is. Een bureau voor relatiebemiddeling kiest zorgvuldig de potentiële partners. Hoe, dat verschilt per bureau. De een werkt met testresultaten, een ander laat er berekeningen op los en weer een ander gaat voor een psychologische en wetenschappelijke aanpak. Waar ze allemaal vanuit gaan zijn jouw wensen en behoeftes en hoe die gekoppeld kunnen worden aan de best mogelijke partner.

Zeker weten

Waar het om gaat is dat je tevoren goed informeert bij welke doelgroep je wilt aansluiten, welk segment in de markt voor jou interessant is zoals welke leeftijd of opleidingsniveau. De mannen aan wie je gekoppeld kunt worden, bevinden zich allemaal in dezelfde database waar jij ook inzit. Je krijgt dus geen potentiële partner van buiten het bureau voor relatiebemiddeling aangeboden. Daarom is onderzoek naar de database een belangrijke stap in de keuzebepaling. Hoe is de verhouding voor relatiebemiddeling tussen mannen en vrouwen, hoe is die verdeling in jouw regio of zijn er wel voldoende alleenstaande mannen binnen jouw woongebied wanneer je graag binnen je eigen woongebied wilt blijven.

Bij sommige relatiebemiddelingsbureaus krijg je hulp in de vorm van coaches of psychologen, soms worden er persoonlijke consulenten toegewezen. Al deze mensen streven ernaar een zo goed mogelijke partnerkeuze voor jou te kunnen realiseren. Het is dus wel belangrijk hier op een integere manier mee om te gaan, net zoals zij jouw privacy zullen respecteren. Vertrouwen is belangrijk.

Eigenlijk is er niet één succesformule maar zijn er verschillenden. Goede relatiebemiddeling helpt je op weg, maar uiteindelijk moet je het wel zelf afmaken, daar verandert een relatiebemiddeling helemaal niets aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën