Sommige vitamines die zwangere vrouwen nodig hebben

Als je momenteel zwanger bent, is het nemen van een multivitamine zwanger tijdens de zwangerschap een manier om aan de vitaminebehoefte van je lichaam en de baby in de baarmoeder te voldoen. Er zijn 4 soorten vitamines die zwangere vrouwen nodig hebben, namelijk foliumzuur, ijzer, vitamine D en calcium. Foliumzuur is vitamine B9 die zwangere vrouwen nodig hebben voor het proces van ontwikkeling en groei van de foetus. Foliumzuur kan voorkomen dat je baby defecten aan het zenuwstelsel krijgt, een miskraam voorkomen en andere afwijkingen tijdens de zwangerschap voorkomen die worden veroorzaakt door een gebrek aan foliumzuurinname. Bovendien is ijzer een stof die rode bloedcellen of hemoglobine produceert die zuurstof naar alle delen van het lichaam transporteren. Als je tijdens de zwangerschap een ijzertekort hebt, loop je het risico dat de baby te vroeg geboren wordt en de baby bloedarmoede krijgt vanaf de geboorte. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, hebben ook vitamine D en calcium nodig voor de vorming van botten en tanden van baby’s in de baarmoeder en nadat de baby is geboren.

 

Andere vitamines die zwangere vrouwen ook nodig hebben

Als je zwanger bent, heb je meer voedingsstoffen en vitamines nodig, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor de gezondheid van de baby in de baarmoeder. De gezondheid van je baby wordt dus bepaald door hoe je de juiste voedingsstoffen en vitamines op de juiste niveaus binnenkrijgt. Om aan de inname van vitamines tijdens de zwangerschap te voldoen, wordt het ten zeerste aanbevolen om voedzaam voedsel te eten en zwangere multivitaminen te nemen die verkrijgbaar zijn bij verschillende drogisterijen. Zwangere multivitaminen kun je tegenwoordig gemakkelijk krijgen bij online drogisterijen zoals Ovabalance.eu omdat je ze online kunt kopen. Er zijn verschillende soorten extra vitamines die zwangere vrouwen nodig hebben, namelijk vitamine A en bètacaroteen, vitamine C, vitamine E, vitamine B1, B2, B6 en vitamine B12.

 

Zorg ervoor dat aan je vitamine-inname wordt voldaan tijdens de zwangerschap

Zwangerschap is een zeer belangrijke en cruciale periode omdat het de tijd is waarin je foetus wordt gevormd en uitgroeit tot een complete baby. Daarom moet je letten op wat je consumeert, zodat de voeding uitgebalanceerd is en kan voldoen aan de behoeften van alle vitamines voor jouw en je baby. Naast aandacht voor het soort voeding, moet je ook je voeding aanpassen en regelmatig rusten zodat jij en je baby gezond en sterk kunnen blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën