Tips voor een heerlijk avondje alleen voor de buis

Sommige avonden zijn echt onbetaalbaar. Natuurlijk ben je dol op je vrienden, familie en eigen gezinnetje, maar het is soms ook wel erg fijn om gewoon even tijd alleen te hebben. Een heerlijk avondje thuis. Lekker alleen voor de buis. Zelf bepalen wat er op de televisie komt. Geen kinderprogramma en films waar je totaal geen affiniteit mee hebt, maar echt iets waar jij van geniet. Zak chips op schoot, een lekker drankje en genieten maar. Maar hoe pak je zo’n heerlijk avondje aan? Wat moet je écht kijken? Waar denk je aan? In dit artikel geven we enkele tips om deze avond nog beter te doen laten verlopen.

Kijk programma’s terug

Tv terugkijken kan eindelijk wanneer je eens een avondje alleen hebt. Lekker de programma’s kijken waar je anders geen tijd voor hebt. Zoetsappige series of spannende films waar je anders niet naar kunt kijken met de rest van het gezin. Je kunt deze programma’s standaard laten opnemen, zodat je deze op dit soort avonden kunt bingen. Heerlijk om achter elkaar de dingen te kijken die je echt gemist hebt. Nog leuker om hier een wekelijks iets van te maken. Zo mis je eigenlijk nooit meer wat.

Wil je voorkomen dat je toch jouw favoriete programma mist? Zet dan een melding in je telefoon. Dan weet je zeker dat je deze tijdig opneemt. Bij veel interactieve tv’s is het zelfs mogelijk om een gehele serie op te nemen. Zo neemt de televisie niet alleen één aflevering op, maar ook alle afleveringen die daarna komen. Zo weet je zeker dat je nooit iets mist en is er eigenlijk wel wat kijkvoer op tv te vinden.

Kijk je favoriete series en films gewoon online

Steeds meer mensen maken geen gebruik meer van de reguliere tv, maar kijken tv online. Misschien wel de meest bekende streamingdienst is toch wel Netflix. Niet voor niets. Het aanbod is hier enorm groot. Er is voor werkelijk iedereen wel wat te vinden. Voor jong en oud. Groot voordeel is dat je via dergelijke streamingdiensten al je favoriete series en films gewoon lekker online kunt kijken. Niet alleen als je voor de tv zit, maar ook op je smartphone terwijl je bijvoorbeeld lekker in bed of in bad ligt. Zo geniet je nog meer van het televisiekijken en ben je niet langer meer aan de tv gebonden.

Praat ondertussen met een vriend(in)

Hoewel alleen kijken heerlijk is, is het stiekem ook wel leuk om af en toe iets te delen over de film of serie die je kijkt. Waarom spreek je dus niet met een vriend(in) af om deze samen te kijken. Als dit niet mogelijk is, kunnen jullie ook allebei vanuit jullie eigen woning op hetzelfde moment inschakelen en ondertussen elkaar berichtjes sturen over het verloop van de serie. Dat maakt het stiekem nog leuker én gezelliger! 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën