Waarom is het slikken van vitamine D zo populair?

Veel vitamines worden door het lichaam zelf aangemaakt. Dat geldt echter niet voor vitamine D. Door zonlicht neemt je lichaam vitamine D op, wat op zijn beurt weer kalk en fosfaat uit je voeding onttrekt. Vitamine D is dus erg belangrijk voor een gezond lichaam en een gezond voedingspatroon. Vitamine D zorgt voor sterke botten en gewrichten en voor een gezond immuunsysteem. Heb je een vitamine D tekort dan zal je merken dat je minder energie hebt, bot- en spierzwakte ervaart en dat je pijn kan krijgen in je benen of andere ledematen. Een voldoende inname van vitamine D is dan ook erg belangrijk voor iedereen die gezond wil leven. Red je het niet om dagelijks een half uurtje in de zon te lopen? Vul je vitamine D dan aan met goede supplementen vol vitamine D. Zo voorkomt je spierpijn en klachten aan je bewegingsstelsel. Geniet dus van elk straaltje zon dat je kan vinden, zowel in de zomer maar zeker ook in de winter.

Wat is vitamine D? Vitamine D wordt ook wel calciferol genoemd. Het is een in vet oplosbaar vitamine die belangrijk is voor sterke botten, tanden en nagels. Vitamine D wordt onttrokken vanuit direct zonlicht, waardoor je door buiten te lopen al aan de juiste hoeveelheid vitaminen komt. In Nederland is in de winter echter weinig zonlicht waardoor mensen vaak een tekort krijgen aan vitamine D. Het slikken van supplementen is dan erg belangrijk om spierpijnen, pijn in botten of een slechte weerstand te voorkomen. Vitamine D komt ook voor in dierlijke producten en producten met extra toegevoegde vitaminen, zoals boter of braadolie.

Wat zijn de vele voordelen van vitamine D? De voordelen van dit supplement zijn vooral te vinden in een goed werkend systeem van spieren, botten en gewrichten. Zonder deze vitamine kan je last krijgen van spierpijn of pijn in botten en pezen. Je kan een algeheel gevoel van sufheid ervaren en je wordt sneller ziek door en minder sterk immuunsysteem. Wanneer je elke dag een half uurtje in de zon kan lopen voorkomt dat veel van deze klachten. Hoewel dat in de zomer natuurlijk eenvoudiger is dan in de winter, is ook in de winter een wandeling buiten erg belangrijk. Lukt dit niet? Vul je tekorten dan aan met de juiste supplementen. Zo zul je je energiek blijven voelen en weet je zeker dat je een gezond lichaam in stand houdt.

Wil je een gezond leven nastreven? Of heb je last van een vitamine tekort en ervaar je daardoor klachten aan spieren en gewrichten? Vul je dagelijkse voedingspatroon dan aan met de juiste supplementen. Door de juiste supplementen te slikken voorkomt je spierpijn, pijn in botten en pezen en krijg je sterke nagels en botten. Ook wordt je immuunsysteem versterkt waardoor je indringers, zoals virussen en bacteriën, buiten de deur kan houden. Een goed gebruik van vitamine D is dan ook erg belangrijk en gezond voor zowel mannen als vrouwen en voor iedereen die gezond wil leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën