TIPS VOOR EEN SFEERVOLLE WOONKAMER

De woonkamer is hét visitekaartje van je gehele huis. Hoe jij je woonkamer inricht, zegt veel over jou als persoon. Ben jij een echte voorstander van less is more of is voor jou niks te veel? Iedereen doet het op zijn eigen manier en voor iedereen betekent een sfeervolle woonkamer dan ook weer wat anders. Wij zetten wat tips voor je op een rijtje voor een sfeervolle woonkamer.

Warm kleurenpalet

Als je wat meer sfeer wilt toevoegen aan je woonkamer, kies dan voor een warm kleurenpalet. Kleuren zoals okergeel, steenrood en roestbruin geven meer warmte aan de ruimte en zorgen voor extra sfeer. Deze kleuren kan je doorvoeren op de muren, in accessoires of in meubels. Wil je niet té veel heftige kleuren in de ruimte? Met de 60-30-10 regel creëer je alsnog rust in huis. Deze regel houdt in dat je 60% van je interieur invult met een dominante kleur zoals wit. 30% bestaat uit een secundaire kleur zoals blauw en 10% bestaat uit een accentkleur zoals okergeel. Dus verf bijvoorbeeld je muren wit, neem een blauwe bank en gooi er okergele kussentjes op. Zo creëer je balans in je huis.

Passende raamdecoratie

Zorg voor meer sfeer in huis met de juiste raamdecoratie. Het is belangrijk dat er door de ramen van je woonkamer nog steeds genoeg daglicht binnenkomt voor een energieke omgeving. Raamdecoratie is er in verschillende soorten en maten. Drie favorieten van dit moment zijn houten jaloezieën, shutters en plisségordijnen. Houten jaloezieën geven een luxe en warme uitstraling aan je woning. Shutters zijn een stijlvolle optie die ook voor genoeg privacy zorgen. Graag meer eenheid in je huis? plisse gordijnen zijn geschikt voor ieder type raam.

Planten neerzetten

Voeg extra sfeer toe in huis door de natuur naar binnen te halen. Een plantje op de vensterbank of een hangplant naast de bank zorgt voor meer levendigheid in de ruimte. Daarnaast is het hebben van een plant goed voor je. Planten zorgen voor zuurstof waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte beter wordt. Handig voor in de slaapkamer als je wat beter wilt slapen! Daarnaast zorgen planten ook voor rust, dat is vooral fijn als je weer de hele dag thuis hebt gewerkt en ’s avonds eindelijk op de bank ploft.

Sfeer op je eigen manier

Zoals ik al eerder schreef, heeft sfeer voor iedereen weer een andere betekenis. De één vindt kaarsen al sfeervol genoeg, terwijl de ander het liefst nog 10 warme lampen aanzet voor wat extra sfeer. Mijn laatste tip om sfeer aan je woonkamer toe te voegen is dan ook om dit op je eigen manier te doen! Aan de slag, ga je kamer inrichten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën