De logeerkamer

Als student ga je op kamers. Weg van huis en ergens weggestopt wonen in een kleine ruimte. Prima voor die tijd. En als je dan, bijvoorbeeld in het weekend naar je ouderlijk huis ging dan was je gast in je huis van herkomst en mocht je als gast logeren in de logeerkamer. Want dat was de naam geworden van je vroegere kamer. Het voelde als niet meer van jou want al je dierbare spullen had je natuurlijk meegenomen naar je echte kamer in die grote stad. En je oude kamer die werd zo zoetjes aan gedegradeerd als rommelkamer. Daar waar dat logge fitness apparaat maar moest staan en misschien ook wel de tennistafel. Tenminste als die er was. Je kunt het je vast wel voorstellen wat er gebeurt met die kamer en hoe dat dat voelt om zo je vroegere kamer te zien verpauperen.

Dat gebeurt er als je het verpaupert  

Alles wat aandacht krijgt groeit, dus alles wat geen aandacht krijgt groeit niet. Dat zie je aan de verwaarlozing van de logeerkamer en dat is in organisatie net zo. Kijk maar naar contractbeheer in een organisatie waar naar verloop van tijd de geest uit de fles is. We zien maar al te vaak dat het begin veelbelovend is. Het nieuwe systeem wordt als een nieuwe sportwagen ontvangen en iedereen wil er mee aan de slag. Maar na verloop van tijd slaat ook hier de degradatie en de verslapping van de aandacht toe. Want wie is eigenlijk de beheerder, de eigenaar van het systeem, die het bijhoudt zoals je je tuintje blijft onderhouden. Contractbeheer is een ding wat je niet dagelijks voor de voeten loopt dus de kans op verwaarlozing is zeker aanwezig. Bovendien is het alles behalve sexy, dus je ego gaat er ook niets mee opschieten om er mee bezig te zijn.

Goed geolied

Net zoals bij de logeerkamer hoeft contractbeheer niet het stiefkind van je aandacht te zijn. Net zo goed als je elke dag naar je mailtje kijkt, kun je ook oog hebben voor het contractbeheersysteem. Heb er oog voor en laat het niet verwaarlozen. Want als het eenmaal verwaarloosd is, kijkt er niemand meer naar om. En dat is toch niet het doel of de bedoeling. Laat het niet de logeerkamer zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën