Veelvoorkomende verwondingen op de werkplek

Wanneer je als werknemer gewond raakt, is het niet genoeg om de EHBO-doos te pakken. Als je van tevoren weet hoe je deze verwondingen moet behandelen, kunt u ze beter afhandelen wanneer ze zich voordoen. Een standaard EHBO-doos kan worden gebruikt om veel voorkomende verwondingen op de werkplek ter plaatse te behandelen. Zelfs verwondingen die door een arts moeten worden behandeld, kunnen minder ernstig zijn en minder dodelijk zijn als meteen eerste hulp wordt gegeven. Het is dus belangrijk voor de veiligheid op de werkplek om de basisprincipes van eerste hulp te kennen. Het is echter het beste om toch medische hulp in te roepen na het oplopen van verwondingen. Als je letselschade Rotterdam hebt opgelopen tijdens werktijd heb je waarschijnlijk recht op een vergoeding.

Tranen, verstuikingen en verrekkingen

Spier- of ligamentverwondingen omvatten verstuikingen, verrekkingen en tranen. Wanneer een van deze situaties een werknemer overkomt, is het eerste wat u moet doen het gebied immobiliseren, verhogen en ijs en compressie gebruiken om zwelling te verminderen. Als je verrekking hebt en het doet veel pijn, zwelt op of verandert van kleur, moet je misschien naar het ziekenhuis. In mildere gevallen zal het gebied binnen een paar dagen of een week genezen met rust, ijs en pijnstillers. In sommige gevallen zal een werknemer die dit soort letsel heeft opgelopen enige tijd niet kunnen werken. Daarvoor moet aan de werknemer een vergoeding voor het letselschade Den Haag worden gegeven ter compensatie van de gederfde inkomsten en andere gemaakte kosten.

Fracturen

Breuken zijn gebroken botten, die kunnen optreden als je valt of ergens door geraakt wordt. Wanneer dit gebeurt, moet het gewonde deel stil worden gehouden en mag het gebied niet worden aangeraakt tenzij dit nodig is. Onthoud dat als je een gebroken bot niet in het gips legt, het een bloedvat of zenuw kan doorsnijden, wat een veel ergere verwonding kan veroorzaken.

Brandwonden door chemicaliën

Als een chemische stof zoals zoutzuur of zwavelzuur op de huid terechtkomt, kan dit een chemische brandwond of corrosie veroorzaken. De eerste stap bij het behandelen van een chemische brandwond is om zoveel mogelijk van de chemische stof van de huid te krijgen. Als de gewonde persoon enige vorm van fysieke reactie op de verwonding vertoont, bel dan meteen 112.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën