Voorkom blaren bij het sporten door goede schoenen

Voor veel mensen komt dit bekend voor. Je hebt mooie nieuwe sport schoenen gekocht en na de eerste keer dragen zitten je voeten onder de blaren. Ik hoor je denken, hoe komt dit? en hoe kan ik dit voorkomen? In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten tijdens het kopen van je basketbalschoenen en zo blaren te voorkomen.

Waar let je op tijdens het kopen van je basketbalschoenen?

Tijdens basketbal is je enkel erg kwetsbaar. Een paar goede schoenen beschermt je enkels van blessures. Zorg daarom dat je schoen strak zit. Als je je tenen helemaal naar voren drukt, moet je achter bij je enkel net een vinger in je schoen kunnen steken en aan de voorkant een duimnagel overhouden.

Basketbalschoenen zijn er in hoge-, middelhoge- en lage modellen. Ieder model heeft zijn eigen voordelen. Voor de enkels maakt het niet uit welke soort je kiest. Het gaat erom dat je ‘vast’ in de schoen zit. Probeer verschillende pasvormen, zo weet je welke schoen het beste aansluit bij jouw wensen.

Hoe voorkom je blaren?

Het is dus belangrijk dat je goed zittende basketbalschoenen draagt. Blaren ontstaan door druk en wrijving. Zorg ervoor dat je schoenen niet te strak, maar ook niet te los zitten. Gebruik je schoenen eerst een paar keer tijdens de training of loop ze thuis in, zodat je tijdens je belangrijke wedstrijd geen last krijgt van onverwachte complicaties.

Het dragen van goede sportsokken

Om blaren te voorkomen is het ook erg belangrijk om goede sportsokken te dragen. Sommige sportsokken hebben een dubbele laag die voorkomen dat je blaren krijgt als het vochtig is. Er zijn ook sportsokken die dit niet hebben. Dan is het verstandig om een paar extra sokken mee te nemen, heb jij erg transpirerende voeten dan kun jij tussendoor je sokken verwisselen. Natte sokken zijn namelijk een belangrijke oorzaak van blaren. Drukpunten waar blaren het snelste ontstaan zijn de hiel, de voorvoet en de kleine tenen. te veel druk op je wreef kun je verminderen door de schoenen anders te veteren. Weet jij van jezelf al dat je snel blaren krijgt? Dan kun je op de belangrijkste drukpunten een blarenpleister plakken zodat je voet minder schuurt tijdens het sporten en zo minder last krijgt van blaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën