Waar kun je kurkuma allemaal voor gebruiken?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar Kurkuma is een krachtig specerij dat uit India komt. Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken en je ziet het ook steeds meer terug in Nederland. Kurkuma heeft vele positieve effecten op de gezondheid en we leggen jou uit waar je Kurkuma allemaal voor kunt gebruiken. Wil je kurkuma kopen? Daar hebben wij ook nog wel wat tips voor!

Men zegt dat kurkuma bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten. Ook voorkomt het ontstekingen, vermindert de symptomen van artritis en stimuleert de aanmaak van lichaamseigen antioxidanten. Maar hoe gebruik je kurkuma nu?

Door je omelet

Maak bijvoorbeeld een lekkere omelet of roerei met flink wat kurkuma. Een tip; voeg ook wat zwarte peper toe, deze zorgt er namelijk voor dat de kurkuma beter door je lichaam wordt opgenomen.

Smoothie

Wie houdt er nu niet van? Voeg een halve theelepel kurkuma toe en je hebt een enorm gezonde smoothie.

Kurkuma thee

We zien ook steeds vaker dat kurkuma door de thee wordt gedaan. Deze is zelfs kant en klaar in de winkel verkrijgbaar maar heb je nu kurkuma poeder thuis. Voeg dan gewoon een theelepel toe aan je thee. Voeg hier gember, kaneel en kruidnagel aan toe voor een heerlijke smaak. En vergeet de zwarte peper niet!

Humus met kurkuma

Humus wordt nog gezonder met kurkuma erdoor. Gebruik weer een theelepel kurkuma voor een normale pot humus. Smullen maar.

Gebruik kurkuma als specerij

Heerlijk door bijvoorbeeld Indiase curries, nasi of google even voor een lekker recept met kurkuma!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën