comfortable seats and pillows in the garden

Zo ga je creatief om met je tuin

Jouw tuintje lijkt al snel op die van een ander; bloemetjes, stukje gras en een terrasje. Toch is het leuk als jouw tuin boven die van de buren uitspringt. In deze blog lees je een aantal tips waarmee je je tuin aan kan kleden, zodat jouw tuin net wat anders is dan die van een ander.

Schaduwplek

Als je een beetje een redelijke tuin hebt, is het natuurlijk super fijn om een plekje te hebben waar je onder kunt zitten tijdens de lange zomeravonden. Vaak laten mensen hiervoor een mooie overkapping in hun tuin plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om een schaduwdoek te plaatsen, bevestigd via palen of aan je huis. Dit creëert het soortgelijke effect, maar dan veel gezelliger!

Vormen

Het is vaak erg verleidelijk om je tuin in de delen in vlakken. Een border met bloemen, een rechthoekig grasveld in het midden en daarbij nog eens een vierkant terras. Denk ook eens in vormen! Plant je bloemen in een leuke cirkel of maak een looppad langs je gras met bochten. Dit zorgt ervoor dat je tuin minder statisch is en een meer speelse uitstraling krijgt.

Schutting

Een tuin zonder schutting is misschien wel het mooist, maar het is toch prettig als niet iedereen zomaar binnen kan kijken. Een schutting of haag is erg mooi, maar natuurlijk ook erg standaard. Een alternatief is bijvoorbeeld schapenhek van kastanjehout. Dit geeft een stoere uitstraling aan je tuin en kun je eventueel nog dicht laten groeien met mooie planten, zodat je zeker geen doorkijk hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën