HR discussion job interview with answers from women applying for jobs.

Bestorm de arbeidsmarkt met een nieuwe functie die je past als een jas

Hoewel je werkt om te leven en niet omgekeerd, ben je een groot deel van je leven aan het werk. Dan is het wel zo lekker als je een baan hebt die je past als een jas. Het vinden van een functie die perfect aansluit op jouw wensen en drive, is precies wat de detacheringsorganisatie Joinuz doet. Ben jij ook toe aan een nieuwe functie? Joinuz doet er alles aan om voor werkzoekenden de beste banen te vinden. Bij de detacheerder vind je veel mooie vacatures bij bijvoorbeeld de overheid. In zowel een ondersteunende, beleidsmatige, uitvoerende als adviserende rol en op elk niveau. Ben je op zoek naar een uitdagende baan in het Sociaal Domein? Ook dan zit je bij Joinuz helemaal goed en kun je bijvoorbeeld solliciteren naar een jeugdconsulent-vacature

 

Werken als jeugdconsulent bij de gemeente

De jeugd heeft de toekomst en dus moet je daar goed voor zorgen. Wil jij jeugdigen perspectief bieden als jeugdconsulent bij de gemeente? In deze functie heb je een belangrijke rol binnen de preventieve hulpverlening en jij hebt hierbij de regie in handen. Samen met de jeugdigen, hun ouders/verzorgers en het netwerk, zoek je naar oplossingen waarmee de zelfredzaamheid wordt vergroot. Je voert gesprekken met gezinnen die hulpvragen hebben en weet vanuit kennis en ervaring een juiste (her)indicatie te stellen. In complexe gezinssituaties breng jij de zorgbehoefte in kaart en maak je samen met het gezin een passend ondersteuningsplan. Als jeugdconsulent weet jij het gezin hierin te motiveren. Je onderzoekt de mogelijkheden voor de juiste ondersteuning voor de kinderen en het gezin, en regisseert de jeugdzorg die wordt ingezet. Je bepaalt in overleg of er tussentijds aanpassingen nodig zijn en uiteindelijk evalueer je de bereikte resultaten. 

 

Werken als Wmo-consulent 

Wil jij je op een andere manier nuttig maken voor de gemeenschap? Dan vind je bij Joinuz ook veel

mooie gemeentebanen bij tal van opdrachtgevers: grote, kleine en van allerlei signatuur, variërend

van overheid en jeugdzorg tot (welzijns)stichtingen en maatschappelijke organisaties. Het gaat om functies in alle geledingen en op ieder niveau, zoals die van Wmo-consulent bij de gemeente. Door te solliciteren naar een Wmo-consulent vacature is geen dag hetzelfde, want je hebt voortdurend te maken met nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. Je ontmoet veel nieuwe mensen en komt terecht in verschillende situaties. Dat maakt deze baan bij de overheid ook zo leuk. Je richt je op selectie, advies en indicatie omtrent Wmo-aanvragen. Aanvragen over persoonlijke verzorging, begeleiding, complexe woningaanpassingen, huishoudelijke hulp en vervoer, behoren tot je dagelijkse materie. 

 

Net als overleg met zorgaanbieders en leveranciers en het opstellen van beschikkingen. Ook draai jij je hand niet om voor het zelfstandig afhandelen van meldingen en aanvragen en het verrichten van administratie in gemeentelijke systemen. Ga jij deze uitdaging aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën