Wat zijn wijnfrigo afmetingen

Stel; U gaat een wijnfrigo kopen. De afmetingen van een wijnfrigo zijn dan van groot belang om een goed plan te maken voor uw keuken. Meet de hoogte van de uitsparing daarom nauwkeurig. Dit is de binnenkant van de ruimte waartussen de airconditioner wordt geplaatst. De afmetingen van de keukennis zijn gestandaardiseerd, maar meet ter controle ook de breedte en de diepte. De standaard nisbreedte in keukens is 60 cm, maar soms zijn er kleine variaties. Een kleine inkeping is nodig om de wijnklimaatkast in de nis te kunnen schuiven. Geef een kleine marge bij het meten van de diepte. Om ventilatie redenen mogen de toestellen niet dicht tegen de achterwand worden geplaatst.

Wijnfrigo standaard inbouwmaten

De hoogte kan altijd iets worden aangepast (niet meer dan 2 cm) met behulp van de verstelbare poten. De in de specificaties aangegeven hoogte is de minimumhoogte. De aangegeven diepte is de diepte zonder handvat.

 

Wijnfrigo Breedte

Er zijn verschillende breedtes van wijnfrigos. 

Smalle wijnfrigos; 0-150 mm, 150-300 mm en 300-400 mm

Gemiddelde breedte wijnfrigos; 400-500 mm en 500-600 mm

Brede wijnfrigos; 600 mm 

 

Wijnfrigo Diepte

De diepte van wijnfrigos verschilt ook.

Ondiepe wijnfrigos (hier zijn erg weinig varianten van, zeker qua inbouw); 0-450 mm

Semi ondiepe wijnfrigos; 450-550 mm

Gemiddelde/normale diepte wijnfrigos; 550-600 mm en 600 mm +

 

Wijnfrigo hoogte

In de hoogtes van wijnfrigos zit het meeste verschil;

Kleine wijnfrigos; 0-500 mm en 500-800 mm

Standaard wijnfrigos; 800-900 mm en 900-1200 mm

Grote wijnfrigos; 1500-1800 mm en 1800 mm +

 

De standaardmaten van keukens vormen altijd de basis voor de bouw van wijnfrigos. Daarom wordt er een standaard aangehouden waarmee door keukenbouwers wordt gewerkt. Ook bedrijven als IKEA werken met deze maten. Dit is dus ook al snel een wijnfrigo die past binnen een IKEA keuken.

 

Welke wijnfrigo modellen zijn geschikt voor onderbouw?

Zoekt u een model wijnfrigo dat onder het werkblad in uw keuken of bar past? Bij het zoeken naar een nieuwe keuken moet u natuurlijk altijd rekening houden met de juiste nismaat. Praat hierover met Mijn-Wijnkoelkast. Zij kunnen u het beste adviseren op basis van deze maten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën