Trends op het gebied van mangohout

De trends op woongebied vliegen je om de oren. Nude tinten, teddystof, minimalistische vazen, droogbloemen, er komt van alles voorbij. Waar we ook niet omheen kunnen is mangohout. De kans is dan ook groot dat jij iets van mangohout in je huis hebt staan. Je herkent de houtsoort aan zijn warme kleur, zijn robuuste uiterlijk en kenmerkende kleurschakeringen. Meubels van mangohout zijn er in allerlei vormen en in verschillende kleuren: blanke of zwarte varianten. We kunnen daarom ook binnen het thema mangohout spreken over verschillende trends. Wat die trends zijn, vertellen we je in dit artikel. 

Visgraat: niet op je vloer maar in de kast

Wanneer we kijken naar de categorie dressoirs of andere kasten, dan zien we steevast een bepaald patroon terugkomen: visgraat. Natuurlijk vinden we het patroon vandaag de dag in menig huis terug op de vloer, maar ook meubels zijn er prachtig mee versierd. Zo vind je het met name terug in deurtjes. Met of zonder groef, het is net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het visgraatpatroon maakt een meubel net even anders. Je creëert er een klassieke uitstraling mee, maar door de zwarte metalen accenten in de mangohouten meubels heeft elk meubel toch een stoer randje. Daardoor is een meubel met visgraat met veel woonstijlen te combineren.

Ronde vormen

Rondingen zien we al een tijdje terugkomen in interieurs, maar ook in 2023 is het wederom een trend. Ronde vormen maken jouw huis knus en behaaglijk, een warme en vriendelijke plek waar je graag veel tijd door wilt brengen. In de eetkamer zien we daarom al jaren de ronde en ovale eettafel terugkomen. Iets van het laatste jaar is daarnaast de Deens ovale tafel, een mix tussen ovaal en rechthoekig. Aan de ene kant heeft deze tafel dus een ruim oppervlak, in tegenstelling tot de klassieke ovale tafel, maar wordt hij niet hoekig en strak door de afgeronde zijkanten. De ronde vormen in Deens ovaal brengen het warme en knusse gevoel terug in de tafel. Verder komen de ronde vormen ook terug in de zithoek. Zo is de salontafel met rond blad van mangohout ook nog steeds een veelgevraagd product.

 

Welke trend voeg jij binnenkort toe aan jouw huis?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën