Mindfulness oefeningen voor vrouwen

Vrouwen staan ​​onder grote druk. Vrouwen, die bijzonder ambitieus en sterk zijn, kunnen deze druk nog meer voelen. Van vrouwen wordt verwacht dat ze supervrouwen zijn. Ze moeten alles kunnen. Laat de controle los. Dit kan moeilijk zijn voor vrouwen, die vaak worden opgevoed tot perfectionisten en veel druk op zichzelf leggen om alles in hun leven perfect te laten verlopen. Als je stress en angst wilt verminderen, moet je het idee loslaten dat je enige controle hebt over wat er in deze wereld gebeurt. Een manier om je hierbij te helpen is door je meditatiekussen tevoorschijn te halen en te gaan mediteren.

Pilates

Pilates is een geweldige manier om in vorm te komen en te blijven. Het is ook een geweldige manier om de flexibiliteit te verbeteren en kernkracht op te bouwen, die beide belangrijk zijn voor de algehele gezondheid. Pilates helpt je je beter te voelen tijdens het sporten, dus het kan gemakkelijk zijn om je aan je routine te houden. Dit geldt zelfs als je niet van traditionele trainingen houdt, zoals hardlopen of gewichtheffen. Pilates richt zich op het werken met het lichaam in plaats van ertegen. Als het op de juiste manier wordt gedaan, legt Pilates niet zoveel druk op je spieren als andere vormen van fysieke activiteit.

Meditatie

Meditatie is de oefening om je aandacht te richten op een enkel object, idee of gedachte. Hoewel meditatie aan populariteit heeft gewonnen als een manier om stress te verlichten en de geestelijke gezondheid te bevorderen, biedt het ook mogelijkheden voor persoonlijke groei en kan het je helpen om je meer bewust te worden van jezelf. Als je gestrest bent, heb je de neiging om impulsief te reageren in situaties die geen onmiddellijke reactie vereisen. Dit gedrag leidt vaak tot meer problemen dan wanneer je even de tijd had genomen om erover na te denken. Meditatie helpt je denken te vertragen, zodat wanneer er iets stressvols gebeurt, het gemakkelijker voor je wordt om kalm te reageren in plaats van agressief te reageren uit frustratie.

Visualisatie

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel voor de geestelijke gezondheid. Het is een effectieve manier om te ontspannen en te ontstressen, en het kan je helpen je doelen te bereiken door je te helpen de juiste mindset te krijgen om actie te ondernemen. Je hebt geen fancy apparatuur of training nodig om effectief te visualiseren. Je kunt gewoon je ogen sluiten en je voorstellen wat het ook is dat je een goed gevoel geeft.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën