Zo organiseer je een date night met je geliefde zonder dat je het huis uit hoeft

Een avondje weg samen met je geliefde is in deze tijd wat moeilijker. Je date night thuis organiseren, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door meer tijd met elkaar door te brengen, communiceer je meer en leer je elkaar beter kennen. Quality time is daarom de kern van een gezonde relatie. Wat is er leuker dan romantisch een avond samen met je liefde door te brengen? 

Een cocktailcursus 

Thuis zal je denken? Inderdaad thuis! Want zelf een cocktail cursus organiseren is eigenlijk heel gemakkelijk. Zorg voor een cocktail beker, cocktailglazen en haal de lekkerste drankjes in huis. Het is handig om van tevoren verschillende recepten van je favoriete drankjes op te schrijven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak je eigen menu, kleed je huis leuk aan en laat jouw date night beginnen. 

Bordspellen 

Leg je telefoon weg en geniet ongestoord van een avond vol met spelletjes. Bordspellen hebben een positief effect op je humeur (tenzij je niet tegen je verlies kunt..). Het geeft ontspanning, en het geeft afleiding op het moment dat er iets tegenzit. Daarnaast leer je jouw partner pas écht kennen. Leuke bordspellen voor 2 personen zijn Rummikub, Exploding Kittens en Qwixx. Strijd tegen je geliefde voor de eerste plek! 

Een wijnproeverij 

Bedenk een leuk thema, haal je goede wijnglazen uit de kast en bepaal de volgorde van de wijntjes. Het is ook handig om een proefformulier te gebruiken, deze maak je gemakkelijk zelf. Hierop noteer je de kenmerken van de wijn, zoals de geur, kleur en de smaak. Zo heb jij jouw drankjes op een rijtje en raak je niet in de war. Koop je favoriete hapjes en combineer deze met de verschillende wijnen. Drink je geen alcohol? Ook met alcoholvrije wijn kun je een avond romantisch borrelen.

Barbecueën 

Soms is het heel leuk om uit te pakken voor een romantische avond. Richt buiten een gezellig, knus hoekje in met je favoriete servies en mooie kaarsen. Wil je voorkomen dat je het koud krijgt? Met een terrasverwarmer op gas of een elektrische terrasverwarmer geniet je van de warmte, ook als het fris is. De terrasverwarmer op gas heeft als voordeel dat je hem overal kunt plaatsen waar je wil, doordat je onafhankelijk bent van de elektriciteit. Hij verwarmt een groter oppervlak. De elektrische terrasverwarmer is snel warm, maar handiger voor een kleiner oppervlak. Met een heater zit jij er altijd warmpjes bij. 

Sterrenkijken voor dummies 

Hoe knus is het om samen naar de sterrenhemel te kijken? Verdiep je in de verschillende soorten sterren, planeten en satellieten zonder dat je een telescoop nodig hebt. Download een app op je telefoon om samen naar de sterren te kijken. Met een app als Star Walk 2 of Google Sky Map draai je 360 graden met je telefoon voor de namen van iedere ster, planeet en satelliet. Dat is toch te gek? 

Buitenbioscoop 

Je hebt een outdoor cinema set nodig om deze activiteit uit te voeren in je tuin. De set bestaat uit een projector, projectiescherm, luidsprekers en een HDMI-kabel. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt is je favoriete film. Zorg ervoor dat je er warmpjes bij zit met lekker veel kussens en dekens. Haal de lekkerste snacks in huis en dan kan jouw romantische date night niet meer stuk

Laat je creativiteit de vrije loop en maak er hoe dan ook een onvergetelijke avond van!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën