3 soorten elektrische fietsen

De elektrische fiets is een geweldige optie als je naar je werk wilt pendelen, maar niet helemaal bezweet wilt aankomen. De elektromotor helpt je om sneller en verder te gaan. Om deze redenen zijn elektrische fietsen een zeer populair vervoermiddel. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen je helpen om te komen waar je heen moet, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verkeer of parkeren. Wil je eens iets nieuws proberen? Dan is een elektrische fiets misschien iets voor jou. Er zijn drie soorten e-bikes op de markt, bekijk onderstaande uitleg om de beste te vinden.

Elektrische fietsen met trapondersteuning

De meeste aanbieders van elektrische fietsen zoals profibike.nl bieden verschillende soorten e-bikes aan. Een van de meest populaire soorten e-bikes is de e-bike met trapondersteuning. Deze fietsen hebben een elektromotor die aanslaat als je begint te trappen. De motor ondersteunt je tijdens het trappen, waardoor je gemakkelijker bergopwaarts of tegenwind kunt rijden. Veel mensen vinden dit type fiets een grotere uitdaging omdat ze harder en langer moeten trappen dan op een traditionele fiets. Bovendien stopt het vermogen als je stopt met trappen, dus dit soort e-bikes zijn niet geschikt voor lange afstanden. De snelheid van deze fiets is beperkt tot 25 km/u.

Alleen e-bikes met gas

Deze fietsen hebben een alleen-gasmotor die op elk moment kan worden gebruikt, zelfs wanneer je stopt bij een stopbord of licht. Je drukt gewoon het pedaal in en gaat vooruit met de gewenste snelheid door de pedalen verder in te drukken (vergelijkbaar met hoe je een scooter bedient). De motoren op deze fietsen zijn meestal kleiner dan die op fietsen met trapondersteuning, maar bieden nog steeds voldoende vermogen en bereik voor de behoeften van de meeste mensen.

Power on Demand elektrische fietsen

Dit type e-bike heeft twee standen: trapondersteuning en een uitschakel stand waarbij de motor automatisch inschakelt wanneer je deze het meest nodig hebt. De POD werkt het beste voor lange afstandsritten, omdat je hiermee kunt wennen aan het rijden op een e-bike voordat je de motor inschakelt of heuvels opgaat. Je hoeft je zorgen meer te maken over de kracht die je moet zetten omdat je wordt ondersteund door de trapondersteuning.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën