4 Tips om je tuin op de fleuren voor de zomer!

We kunnen inmiddels niet meer wachten tot de zomer begint! De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer tijd wordt voor het genieten van je tuin. Overdag heerlijk relaxen in de zon en ‘s avonds genieten van de zwoele zomeravonden. Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Onderstaand geven we een aantal tips over hoe jij jou tuin summer-ready maakt:

1. Maak je tuin mooi met veel groen en bloemen

Hét allerbelangrijkste voor het realiseren van een mooie tuin zijn natuurlijk veel groen en bloemen. Uiteraard neemt dit wel wat werk met zich mee. Heb je geen groene vingers? Er zijn ook tal van oplossingen om je tuin zo veel mogelijk onderhoudsvrij te maken. Echter, veel groen en veel bloemen maken je tuin wel echt een tuin. Ga naar het tuincentrum voor een aantal leuke plantenbakken, bloempotten of plant wat mooie bloemen in de grond. Daarnaast zijn er veel leuke rekjes te vinden om bijvoorbeeld aan de schutting te hangen. Hierin kun je verschillende bloempotjes hangen om je tuin net dat beetje extra te geven.

2. Creëer voldoende schaduwplekken

Iedereen kent ze wel de rolgordijnen die je in de tuin aan het huis hebt hangen. Tegenwoordig zijn er veel hippere manieren om in je tuin een mooie schaduwplek te creëren. Ga voor een schaduwdoek. Een schaduwdoek heb je in verschillende vormen, maten en varianten. Ze geven een speels effect aan je tuin, bieden voldoende schaduw en zorgen voor een knus gevoel! Ga bijvoorbeeld voor een speels schaduwdoek driehoek. Toch wat meer schaduw nodig? Ga dan voor een vierkant schaduwdoek of een harmonica schaduwdoek.

3. Tuinmeubilair

Om lekker te kunnen zitten in de tuin is het natuurlijk ook fijn als je een fijne plek hebt om te zitten. Ga dan ook voor een modern, comfortabel tuinmeubilair. Kleed het meubilair aan met leuke kussens en het vormt een ware eyecatcher! Op deze manier wil iedereen wel bij jou in de tuin van de zon komen genieten.

4.  Zorg voor lichtbronnen in je tuin

Wat ook erg leuk is voor je tuin zijn diverse buitenlampen. Kies bijvoorbeeld leuke verlichting voor aan je schutting of koop leuke lantaarns voor op je tafel. Op deze manier kun je ook ’s avonds een gezellige sfeer in je tuin creëren. Wat ook erg leuk is, is een buitenkachel!

Op welke manier ga jij jouw tuin klaarmaken voor de zomer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën