Beperk zwangerschapsklachten na de bevalling

Het lichaam krijgt het tijdens de zwangerschap best zwaar te verduren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals vermoeidheid, misselijkheid, rugpijn, bekkenpijn, een harde buik en vaak moeten plassen. Een gedeelte van deze klachten is weinig aan te doen, maar sommige symptomen kan je wel verminderen. In dit artikel vind je enkele handige tips over klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Klachten tijdens de zwangerschap

De kleine aanwinst zal elke maand een beetje groei. Heel fijn natuurlijk maar dit zorgt wel voor elke maand een wat zwaardere en grotere buik. Door het toenemende gewicht van de buik kunnen klachten ontstaan. Daarbij kan je denken aan rugklachten, buikklachten, bekkenpijn, een harde buik en extra vaak moeten plassen.
De eerste drie klachten kunnen worden behandel dankzij een zwangerschapsband. Dit is een steunband dat speciaal is ontwikkeld voor de grotere zwangerschapsbuiken. De steunband wordt gedragen rond de onderrug, bekken en onderbuik. Dankzij de verstelbare ondersteuning, zal uw lichaam de zware buik wat minder zelf hoeven tillen. Hierdoor worden spieren in de buik en rug minder belast waardoor er minder snel klachten ontstaan. Ook zullen de spieren meer de kans krijgen om te herstellen van reeds bestaande klachten.
Ook de bekken krijgen ondersteuning. Dit kan fijn zijn bij een veel voorkomende zwangerschapsklacht; bekkeninstabiliteit. Voorbeelden van een dergelijke band vindt u via: zwangerschap buikbanden.

Naast een zwangerschapsband, kunnen ook andere zaken je helpen. Neem bijvoorbeeld voldoende rust. Leg je erbij neer dat je niet alles kunt doen, wat je zou willen doen. Kies ook voor gezonde voeding, ga voldoende naar buiten en blijf in beweging.

Klachten na de bevalling behandelen en voorkomen

Maar niet alleen tijdens de zwangerschap, ook de weken na de bevalling kan je te maken krijgen met lichamelijke klachten. Tegenwoordig wordt er voor bepaalde klachten, steeds meer gebruikt gemaakt van sluitbanden. Dit is de moderne variant van het vroegere sluitlaken. Met het sluitlaken kon je de buik “inbinden” waardoor het een goede ondersteuning kreeg.

De sluitband zorgt ook voor een fijne steun aan de buik. Maar deze huidige moderne variant werkt ook als bekkenband om de uitgerekte bekkengewrichten te ondersteunen. Verder wordt de onderrug ondersteunt waardoor rugklachten worden tegen gegaan. Dankzij de buikbanden voor na de bevalling zijn klachten vaak wat sneller herstelt en kunt u wat meer genieten van de kleine aanwinst. Meer informatie over de veel gebruikte buikbanden voor na de bevalling vindt u via: sluitbanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën