Koop eens wat vaker nieuwe handdoeken

Handdoeken, het zijn van die items die we ooit een keer kopen en vervolgens drogen we ons er jarenlang mee af en kijken we er verder niet meer naar om.  Als ze maar afdrogen, toch? Maar als je nou eens kritisch naar je handdoeken kijkt, wat zie je dan?

Zoveel leuke handdoeken

In de meeste kasten liggen al jaren dezelfde handdoeken. Als je ooit voor een goede kwaliteit bent gegaan, dan blijven ze ook lang goed doen wat ze moeten doen; afdrogen. Maar vaak hebben ze wel te lijden onder het regelmatige afdrogen, het wassen op een hogere temperatuur en de droger. Bij veel handdoeken is de kleur valer geworden, zijn er rafels te bespeuren en bij de hele extreme gevallen zijn de handdoeken nog net niet doorschijnend door de slijtage. Zonde, want er zijn zoveel leuke handdoeken te koop.

Doneer je oude handdoeken aan de dierenambulance of de dierenarts!

Sommige mensen vinden het lastig om hun handdoeken weg te doen, juist omdat ze nog goed afdrogen. Voor deze mensen hebben we nog wel een goede oplossing. De dierenambulance en dierenartsen zijn erg blij met oude badhanddoeken en kunnen ze goed gebruiken. En als je dan een geweldige bestemming voor je oude, verkleurde handdoeken hebt gevonden, dan voelt het vast een stuk minder bezwaarlijk om nieuwe frisse handdoeken aan te schaffen.

Nieuwe handdoeken drogen niet lekker af?

Tja daar zit een kern van waarheid in. Nieuwe handdoeken hebben nog niet hetzelfde afdroogvermogen als de handdoeken die al jaren in je kast liggen. Vaak ben je al lang vergeten dat deze in het begin ook niet al te best hun werk deden. Dit heeft alles te maken met de katoenvezel die eerst weer open moet gaan staan. Door het kleuren en fixeren hebben de katoenvezels een flink proces doorlopen en dat gaat helaas wel ten koste van het droogvermogen. Echter bij de meeste handdoeken is dit leed na een paar keer wassen en drogen in de droger voorbij. En hoe fijn is het dan om je met een knuffelzachte handdoek af te drogen en te genieten van mooie nieuwe frisse kleurtjes en patronen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën