Beste rustgevende bezigheden

In deze roerige tijden van zorgen en onzekerheid kan het voorkomen dat er te veel stress op je lichaam staat. Te veel stress is slecht voor de mentale gezondheid. Ook wijst onderzoek uit dat te veel stress ook slecht is voor het lichaam zelf. Als jij iemand bent die best veel stress ervaart door de corona tijd is het gezond om rustgevende bezigheden te vinden. Hierdoor kan je het hoofd even leegmaken en rust ervaren. Dit zal goed zijn voor je mentale en je fysieke gezondheid.  

Diamond painting 

Diamond painting is een leuke bezigheid die je veel rust kan geven. Diamond painting is het maken van een schilderij door veel kleurrijke diamantjes op de juiste plaats te bevestigen. Dit is rustgevend omdat het een bezigheid is die concentratie vergt maar waar geen prestatiedruk op ligt. Als de kleurenkaart wordt gevolgd kan er namelijk niets fout aan gaan. Ook is het uiteindelijke schilderij een prestatie waar je trots op kan zijn en waarvan je nog lang van kan genieten. Diamonpainting pakketten zijn te bestellen bij Myth of Asia. Je hebt veel keus uit allerlei dieren, natuur en religieuze afbeeldingen. Je kan zelfs een diamond painting met eigen foto bestellen. Hierdoor is deze bezigheid niet alleen heel rustgevend maar ook heel creatief en persoonlijk.  

Een boek lezen 

Een boek lezen is een andere activiteit die heel rustgevend werkt. Door je te focussen op het lezen kan je je gedachten even afhouden van alle zorgen. Een boek is ideaal om te lezen voor het slapen gaan. Het is namelijk bewezen dat UV-licht van elektrische apparaten van bijvoorbeeld je telefoon je onrustig maken waardoor je niet goed slaapt. Als deze corona periode stressvol is voor jou dan is het belangrijk om goed rust te nemen en lekker te slapen. Een boek lezen kan hierbij veel helpen.  

Muziek luisteren 

Zet wat rustgevende muziek op en doe verder helemaal niets. Je zal zien dat je binnen de kortste keren ontspant. Zet je gedachten even af van al het werk en neem je tijd om te genieten van heerlijke muziek. Zet bijvoorbeeld wat klassieke muziek op zodat er niet te veel prikkels binnen komen. Drukke muziek zal om die reden ook niet rustgevend werken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën