De beste badhanddoeken voor in uw badkamer

Handdoeken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Doet noemen we allemaal badtextiel. Met badtextiel kunt u door kleine aanpassingen de hele sfeer in uw badkamer veranderen. Het is daarom belangrijk dat u kwalitatief goede handdoeken kiest en dat kleur goed past bij uw badkamer. Hieronder leest u enkele tips.

Verschillende maten

Handdoeken zijn er in verschillende maten. Zo zijn er kleinere gastendoekjes en strandhanddoeken die zo groot zijn dat ze perfect zijn voor een dagje strand. Verschillende maten zijn onderverdeeld in gastendoekjes, badhanddoeken, douchelakens, badhanddoeken en strandhanddoeken. Er is geen standaardmaat badhanddoek,  dit hangt af van het merk.

Dik of dun?

De dikte van een handdoek zegt veel over de kwaliteit en hoeveelheid vocht die deze kan opnemen. Hoe dikker de handdoek, hoe beter hij droogt of meer vocht opneemt zonder te nat te worden. Dikke handdoeken voelen zacht aan en gaan vaak langer mee. Een handdoek met een dikte van minimaal 600 gram per vierkante meter wordt gezien als een hotelkwaliteit. Dit zijn heerlijk dikke en zachte handdoeken. Hoe zwaarder de handdoek, hoe luxer hij is.

Materiaal

De handdoeken zijn gemaakt van katoen. Katoen is 100% natuurlijk, sterk absorberend materiaal, aangenaam om aan te raken. Katoenen lussen zijn geweven tot badstof. Deze lussen vergroten het oppervlak van de handdoeken, waardoor de handdoek meer vocht kan opnemen. Er zijn tegenwoordig ook veel bamboe handdoeken. Een bamboe handdoek is niet alleen fijn voor uw badkamer, maar ook voor het milieu.

Kleur

Het is belangrijk dat de handdoeken passen bij uw badkamer. U kan de kleur van uw handdoeken op 2 manieren bepalen. Of u kiest voor handdoeken in dezelfde kleur als uw badkamer, waardoor er rust ontstaat. Of u brengt een hele nieuwe sfeer in uw badkamer met een kleurrijk handdoeken. Bijvoorbeeld azuurblauwe handdoeken die zomer en zee uitstralen, zwarte handdoeken die stijlbol zijn of witte handdoeken die voor rust en hygiëne zorgen. Kijk voor een ruim assortiment handdoeken bij Strandlakens & Handdoeken.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën